3 dagen jonge King’s Kids kamp 11 – 13 juli 2008

Wed , 3-9-2008
920 views

Watermeloen: iets waar naar verlangd wordt, vooral in de hete dagen van de Israëlische zomer…. Maar niet zomaar naar elke watermeloen en zelfs niet elke Israëlische


 

 

3 dagen jonge King’s Kids kamp 11 – 13 juli 2008Watermeloen: iets waar naar verlangd wordt, vooral in de hete dagen van de Israëlische zomer…. Maar niet zomaar naar elke watermeloen en zelfs niet elke Israëlische watermeloen, (hoewel bekend is dat die de beste is), maar watermeloen mèt zwarte zaden…

 Wist u dat dergelijke watermeloenen nauwelijks meer gekweekt worden in Israël? Een wonderbaarlijke dienares van de Heer heeft bijna heel Galilea afgezocht om een dergelijke watermeloen te vinden en toen ze het vond, nam ze het mee naar ons 3-daagse kamp met het jonge King’s Kids team. Haar eerste vraag was: “Waarom had je in vredesnaam een watermeloen met zwarte zaden nodig? Ik hoop dat je hiervoor een heel goede verklaring hebt!”

Aan het einde van ons kamp gaven we de diploma’s en vatten het hele jaar samen met de 26 deelnemers die erin slaagden aan het kamp deel te nemen van de 60 die gedurende het jaar erbij waren gekomen. Toen begreep ze eindelijk waarom we dit wilden. Wij begrepen het allemaal…

 Elke keer als we een watermeloen eten, zeker een met zaadjes, maar ook een zonder, zullen we ons de vijf lessen aan ons herinneren:
 Geel – in de schil, tussen het wit en het rood, herinnert ons aan de Hemel, de prachtige plaats die Jezus voor elk van ons gereed maakt. De plaats waarvan Hij verlangt dat we daar allemaal zullen komen als we deze wereld verlaten.

Zwart – de zaden! Zijn die niet irritant wanneer je probeert om van de heerlijke watermeloen te genieten? Wel, net als zonde dat ons scheidt van de fantastische relatie met onze hemelse Vader…

Rood – het bloed van Jezus die ons niet gescheiden van de vader kon achterlaten, maar kwam en door zijn lijden en bloed dat vergoten werd aan het kruis juist een weg terug naar het hart van de Vader baande.

Wit – de gerechtigheid die we ontvangen als we gewassen worden door het bloed van het Lam en gebracht in het nieuwe verbond met de Vader door Jezus Christus.

Groen – De groei die we ervaren als we wandelen in het geloof en Christus toestaan in en door ons te leven.

Dat is wat wij bestudeerden in ons kamp van 3 dagen, de eigenlijke kern van ons geloof. De redding van onze zielen, opgesomd in een hap watermeloen (geïnspireerd door materiaal van Child Evangelism Fellowship).

 Lofprijzing, Bijbelstudies, kunst, gebed, spelletjes, zwemmen, dansen, optreden, kletsen, slapen, eten, sport, stille tijd en dan samenvatting en diploma-uitreiking voor het jaar 2007-2008… alles in drie dagen.
 
We prijzen de Heer voor Zijn wonderbaarlijke kracht. Slechts zes maanden na het laatste jonge King’s Kids kamp hoorden we van de vrucht van behoud die zich een half jaar eerder in dat kamp was opgetreden. Dit is nog een reden voor ons om te weten en geloven dat afgezien van alle bemoedigende woorden, de gelaatsuitdrukkingen en de manier waarop deze jonge kinderen keken gedurende en aan het einde van het kamp, er eeuwige vrucht zal zijn voor het koninkrijk van de Heer en alleen voor Zijn heerlijkheid, dat we wellicht later hier op aarde of zelfs pas in de hemel zullen zien.
 

 

De Gouden woorden…

De beroemde Gouden Woord-boekjes hebben veel levens aangeraakt en velen tot Christus gebracht of minstens een ontmoeting met God gegeven in de levens van zovelen inclusief leiders in ons team. De Heer bracht het in onze harten om een klein Gouden Woord-boekje te

maken, waarin alle 28 verzen stonden die de King’s Kids gedurende dit jaar geleerd hadden. In het midden van elk boekje was het gebed om behoud afgedrukt. Op zondagmorgen, de laatste dag van ons kamp, splitsten we de groep in 9 teams, 2 tot 4 personen per team. Elk van de 9 leiders en co-leiders nam een persoonlijke tijd met elk van de kinderen in zijn/haar team en vroeg hem/haar of ze gebed wilden en of ze Jezus persoonlijk zouden willen uitnodigen in hun leven of hun relatie met hem vernieuwen. Alle kinderen vroegen om gebed en velen hadden Jezus al ontvangen en moesten zich opnieuw aan Hem wijden. Er waren echter minstens vijf kinderen die nog nooit het gebed om behoud gebeden hadden en op deze heldere en goddelijke morgen deden ze dat alsnog… ze vroegen Jezus in hun hart….Lukas 15:7: Ik zeg u: zo zal er in de hemel meer vreugde zijn over één zondaar die tot inkeer komt dan over negenennegentig rechtvaardigen die geen

inkeer nodig hebben.

We weten dat dit het werk van de geest van de Heer is in de harten van deze jonge kudde die hen ook als kleine kinderen brengt tot oprecht berouw en redding. Daarom bidden we dat zij allemaal werkelijk de levensveranderende liefde zullen ervaren van Hem die zij uitgenodigd hebben om Heer te zijn in hun leven, Jezus Christus…

 Dank u wel voor uw liefde, uw gebeden en voor uw interesse in wat de Heer doet in ons midden…
 
We hebben een machtige God, wonderbaarlijk in al Zijn wegen. Wij staan in ontzag voor Hem….
 

Meer foto’s van het weekend

 

This article is also available in English // Nederlands //

Recent News


King's Kids Kinder Wochenende See Genezareth 2018

Mon , 11-6-2018
848 views

Vom 1.6 bis zum 3.6. hatten wir ein besonderes Wochenende mit den King's Kids Kindern in Tabgha am See Genezareth. Dort konnten wir Bibel lesen, im Wasser spielen, hatten Detektiv-Spiele, Wasserspiele, Bastelstationen und Gebetsstationen.

Familientag Frühling 2018

Wed , 11-4-2018
866 views

Vom 23. März bis zum 25. März fand ein weiterer, großartiger Familientag mit jüdischen, arabischen und schweizer Familien in der Baptist Village nahe Petah Tiqua statt. Indem wir uns von unserem himmlischen Vater gesegnet wussten, waren wir auch fähig selbst ein Segen zu sein und anderen mit frohem Herzen zu geben und zu dienen.

Kings Kids auf einer Detektiv-Mission

Sat , 10-3-2018
871 views

Wir sind dem Herrn sehr dankbar für unsere Kinder und Jugendlichen von Kings Kids und all die Zeit, die sie miteinander und mit Gott verbringen. Zusammen, in einer starken Gemeinschaft, dürfen wir Gott auf neue Weise erfahren und großartige Sachen gemeinsam unternehmen. In diesem Artikel möchten wir Ihnen einen kleinen Einblick in die aktuellen Kings Kids Aktivitäten geben:

Upcoming Events


Sie sind hier: House of Light > King's Kids