King’s Kids Universiteit van Bijbelse beroepen – Update

Mon , 15-2-2016
882 views

De tijd vliegt voorbij en het nieuwe jaar 2016 is alweer flink op weg. Dit betekent dat ook de jonge King’s Kids Galilea-groep weer bij elkaar is geweest en verder gegaan is met hun programma in de Universiteit van Bijbelse beroepen. In deze update willen we jullie een korte impressie geven van wat er bij deze bijeenkomsten gedaan is.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

De tijd vliegt voorbij en het nieuwe jaar 2016 is alweer flink op weg. Dit betekent dat ook de jonge King’s Kids Galilea-groep weer bij elkaar is geweest en verder gegaan is met hun programma in de Universiteit van Bijbelse beroepen. In deze update willen we jullie een korte impressie geven van wat er bij deze bijeenkomsten gedaan is.

 

 

 

 

 

 

 

 

Onderwerp 1: Apotheker.

 

 

 

 

 

In de eerste samenkomst van 2016 leerden de jonge King’s Kids over het oude beroep van de apotheker. Zij hoorden over het drogen van kruiden en het maken van aftreksels en pasta’s om diverse ziekten te behandelen en bestudeerden enkele Bijbelverhalen waar gezondheidszorg genoemd wordt.

 

 

 

De spirituele boodschap van deze samenkomst was om je identiteit in Christus te vinden. Het maakt niet uit hoe anderen me zien of hoe ik mezelf zie: Als ik mijn identiteit verbind aan wie ik ben in Christus hoef ik me nooit klein of ongewild te voelen.

 

In het praktische gedeelte konden de King’s Kids hun vaardigheden oefenen in het maken van zeep. Iedereen kreeg een kopje gesmolten witte zeep en had een paar minuten de tijd (voor het weer hard zou worden) om diverse kleuren, glitters en geuren uit te kiezen om de zeep mee te versieren en verfraaien. Daarna werd de zeep in vormen gegoten en afgekoeld om ieders persoonlijke stukje zeep te vormen die later zo kleurrijk waren als een zak snoep.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onderwerp 2: Pottenbakkerij.

 

Om het oude vak van pottenbakken te leren kennen, brachten de studenten van de King’s Kids Universiteit van Bijbelse beroepen een bezoek aan een pottenbakkerijmuseum in Nazareth. Daar werden ze geïntroduceerd in de kunst van het veranderen van klei in alledaagse objecten als olielampen of schalen en leerden ze de belangrijkste punten van het maken van bloempotten – de specialiteit van de vroegere pottenbakkerij. Daarna kregen ze de machines te zien die in de pottenbakkerij tot een paar jaar geleden gebruikt werden – evenals de oude “machines” van de pottenbakkers in Bijbelse tijden.

 

 

 

Na de tour door het museum gingen we naar de workshop en ieder kind kreeg zijn eigen stuk klei om te vormen en versieren zoals ze dat wilden. Terwijl deze stonden te drogen, ronden we het programma af met een tijd van lofprijs en gebed - en een quiz van de pottenbakker waarbij de kinderen een aantal handgemaakte potten kon winnen door te laten zien wat ze hadden geleerd en de juiste antwoorden te geven.

 

 

 

 
 

 


 

 

 

 


 

 

Onderwerp 3: Tentenmakerij.

 

 

 

De derde samenkomst van dit jaar was gewijd aan het maken van tenten en de knopen waarmee ze op een winderige dag op hun plaats gehouden werden. Na een Bijbelstudie over een geliefd kind van God zijn (vandaar de naam King’s Kids, gebaseerd op 1 Johannes 3:1) liet een padvinder de kinderen een aantal verschillende knopen zien. Toen kreeg elk kind een miniatuur-tentpakketje met een stuk stof, een paal en een paar pinnen en de padvinder legde hen uit hoe je een simpele versie van een kleine Bedoeïen-tent op zet.

 

Het speciale van deze bijeenkomst was dat de King’s Kids groep uit het Roemeense Medias op visite was en meehielp bij het programma van de bijeenkomst. Met hun hulp leerden we een Roemeens lied, ze hadden voor ons een grappig toneelstuk voorbereid en sommige van hun jongeren deden zelfs de Bijbelstudie voor onze King’s Kids. Het was een geweldig programma!

 

 


 

 

This article is also available in English // Nederlands //

Recent News


King's Kids Kinder Wochenende See Genezareth 2018

Mon , 11-6-2018
671 views

Vom 1.6 bis zum 3.6. hatten wir ein besonderes Wochenende mit den King's Kids Kindern in Tabgha am See Genezareth. Dort konnten wir Bibel lesen, im Wasser spielen, hatten Detektiv-Spiele, Wasserspiele, Bastelstationen und Gebetsstationen.

Familientag Frühling 2018

Wed , 11-4-2018
693 views

Vom 23. März bis zum 25. März fand ein weiterer, großartiger Familientag mit jüdischen, arabischen und schweizer Familien in der Baptist Village nahe Petah Tiqua statt. Indem wir uns von unserem himmlischen Vater gesegnet wussten, waren wir auch fähig selbst ein Segen zu sein und anderen mit frohem Herzen zu geben und zu dienen.

Kings Kids auf einer Detektiv-Mission

Sat , 10-3-2018
706 views

Wir sind dem Herrn sehr dankbar für unsere Kinder und Jugendlichen von Kings Kids und all die Zeit, die sie miteinander und mit Gott verbringen. Zusammen, in einer starken Gemeinschaft, dürfen wir Gott auf neue Weise erfahren und großartige Sachen gemeinsam unternehmen. In diesem Artikel möchten wir Ihnen einen kleinen Einblick in die aktuellen Kings Kids Aktivitäten geben:

Upcoming Events


Sie sind hier: House of Light > King's Kids