Een crimineel wordt een discipel van Jezus

Thu , 13-6-2013
876 views

Een crimineel wordt een discipel van Jezus


 

Een crimineel wordt een discipel van Jezus

…. Door uw licht zien wij licht (Psalm 36: 10b)

K is een gevangene die 15 jaar gekregen heeft. In de gevangenis hoorde hij over Jezus, maar het kostte hem een paar jaar vechten met de duisternis totdat hij ruimte gaf aan het echte licht om zijn duisternis uit te drijven en hem te helpen alles aan de Heer zijn Redder over te geven. K's leven begon te veranderen. De andere gevangenen waren verrast en konden niet begrijpen waardoor K een nieuwe mens werd. Ze sloegen hem, haalden streken uit en stalen zijn kantinegeld. Alles wat K deed was bellen, ons om gebed vragen, moed van boven ontvangen en hen vergeven.

De gevangenisautoriteiten hoorden van Anis over wat K te verduren had. Ze merkten ook op dat hij echt veranderd was en dat hij een liefhebbend en vergevingsgezind persoon werd. Daarom werd K verhuisd naar een andere gevangenis met betere omstandigheden.

Door het vele studeren in de Bijbel, het bijwonen van de Bijbellessen die House of Light aan gedetineerden aanbiedt en het lezen van boeken over geloof die we hem gegeven hadden is hij nu sterker in het geloof en is al begonnen met het aan anderen vertellen over wat hij heeft geleerd en ervaren. In het begin bad hij met 1 gevangene, maar gedurende de weken werd dat snel meer. Nu leidt K een groep van 14 mannen. Met zeven van hen kan hij elke dinsdag en donderdag samenkomen in de fabriek waar ze werken op het gevangenisterrein. Met de anderen kan hij alleen telefonisch spreken.

K blijft ons bellen en vragen over betekenis en uitleg van bepaalde Bijbelteksten. Het is werkelijk verbazingwekkend te zien hoe K het principe van discipelschap uitleeft. Wat hij leert, deelt hij met anderen, net zoals Jezus ons opdroeg in Mattheus 28:20 en 2 Timotheüs 2:2.

Van de gevangenisleidinggevende hoorden we dat K betrouwbaar is. We steunen zijn werk door zijn telefoonkaarten te betalen, zodat hij kan bellen met de gevangenen die hij niet persoonlijk kan ontmoeten. Daarnaast storten we geld op zijn kantinetegoed zodat de groep rond K ook snacks kan krijgen en soms andere maaltijden dan alleen het gebruikelijke gevangeniseten.

Veel dank aan iedereen die dit werk mogelijk helpt maken door gebed en financiële ondersteuning. Blijft u alstublieft bidden voor ons gevangeniswerk. Bidt dat meer criminelen discipelen van Jezus en leraren van anderen zullen worden. Bidt alstublieft specifiek voor  K dat God hem en zijn groep zegent en zijn gebied vergroot (1 Kronieken 4:10).

Veel groeten en zegen uit Shefa-Amer, Israel.

De uwen in Christus,

Anis en Nawal Barhoum, House of Light.

 

This article is also available in English // Nederlands //

Recent News


Neuster Stand bei der Gefängnismission

Mon , 3-12-2018
407 views

Die Belohnungen im ewigen Reich Gottes sind mehr wert als das zeitliche Opfer, was man dafür bringt.Manchmal braucht es nur ein bisschen Freundlichkeit, um uns daran zu erinnern, wie sehr sich unser Gott um uns kümmert. Vielen Dank für eure großen Herzen, eure Liebe, Gebete und Geschenke – sie sind ein großer Beitrag.Gemeinsam dürfen wir über grossartige Ernte freuen.

„Wirst du für mich da sein?“

Fri , 2-12-2011
1189 views

Anis und Nawal Barhoum vom House of Light versuchen Menschen, die eine Gefängnisstrafe verbüßen, eine neue Perspektive zu geben. Hier das Beispiel von Paul.