Gevangeniswerk

Wed , 4-11-2015
1153 views

Gevangeniswerk


 

The House Of Light
Gevangeniswerk
Als je langs het meer van Galilea rijdt in noordwaartse richting, kom je langs twee heel grote gebieden, die er prachtig ontworpen uitzien. Ze zijn heel schoon en aantrekkelijk. Je zou zo kunnen denken: dit is een prachtig vakantiepark dat aan de voet van een mooie berg ligt, zo dicht bij het meer en de Arbel-berg. Wellicht kunnen we kijken of we daar onze volgende conferentie kunnen organiseren.
Als je dichterbij komt, dan zie je dat dat helemaal niet kan. Dan zie je het sterke hek met prikkeldraad met alle griezelige waakhonden die daar de plaats bewaken. Dan zie wat die plaatsen echt zijn: dit zijn twee grote gevangenissen, vol met mensen die net als jij en ik de genade en ontferming van God nodig hebben. Dan realiseer je je dat hoe uniek en mooie deze plaats ook is: de mensen daar hebben geen hoop en geen liefde. Het is vol duisternis, zonde, lijden, gebrek aan vrijheid, geen vreugde….tenzij de Heer Jezus daar de gevangenen ontmoet en hun levens en gedrag verandert.
Door de genade van de Heer, waarbij we weten in Wie we geloven, Zijn grote grenzeloze macht en Zijn grote hart dat Zijn kinderen nooit beschaamd laat staan, gaan we door met hier bezoeken afleggen, net als in 20 andere gevangenissen in het land. We brengen het Goede Nieuws dat het falen van de gevangenen in succes kan omzetten en hen helpen om hoop te zien in de liefde van Jezus. Ze leren om door hun problemen, hun gebrokenheid en hun pijnlijke verleden heen te kijken. We vertrouwen op de Heilige Geest om het werk te doen dat niemand van ons kan doen: voor ons uitgaan, de grond voorbereiden, de innerlijke mens weer heel maken, de diepste wonden genezen en ziel en geest vernieuwen.
Hij is almachtig en we prijzen Hem en bewonderen Zijn eeuwige liefde en vergeving en Zijn verbazingwekkende kracht in het doen van diverse wonderen op zoveel verschillende en creatieve manieren.
 
‘We zijn perfect acceptabel, ook al zijn we nog niet acceptabel perfect.
We zijn bestemd om veranderd te worden
en op Zijn Zoon te lijken.’
We zijn dus een werk

in uitvoering!

 
 • ·       Twee gevangenen hebben een derde van hun tijd strafvermindering gekregen en kunnen nu hun geloof vrij beleven in de grote, wijde, diepe en nog steeds dezelfde samenleving, maar nu in vertrouwen op de Heer voor hun nieuwe leven zoals ze Hem beloofden tijdens hun detentie. Gelovigen begeleiden hen. Een van hen is samen met zijn vrouw recent gedoopt.
 • ·       Y belt elke week om gebed te ontvangen en te leren hoe hij voor ons kan bidden als hij elke dag stille tijd met de Heer houdt.
 • ·        S + E zijn genezen van kanker. Mensen rondom hen vertellen over de verandering in hun levens en hun instelling.
 • ·       G wacht nog op zijn vonnis. Hij is de enige gevangene van christelijke achtergrond in een van de gevangenissen. De bewakers vragen zich af waarom twee en nog meer van ons de lange weg afleggen om deze ene persoon te bezoeken. Dit gaf ons gelegenheid om te vertellen van de liefde van de herder voor het ene verloren schaap. G’s inkeer deed hem denken aan zijn moeder en haar lijden. Hij vroeg haar en vele anderen om vergeving. Op zijn verzoek vonden wij gelovigen die fysiek en geestelijk voor zijn moeder kunnen zorgen en haar vergezellen als ze naar het ziekenhuis gaat voor behandeling. G heeft veel gaven, vooral in sport. We bidden dat hij deze gaven bij zijn vrijlating kan gebruiken voor de glorie van de Heer in plaats van voor het afreageren van zijn woede, wat hij tot nog toe deed.

 
Bid alstublieft voor:
 • ·       Mensen met een roeping die we kunnen trainen zodat er meer gevangenen bereikt kunnen worden en meer mensen die vrijgelaten worden begeleiding kunnen krijgen.
 • ·       Een thuis voor mensen na hun detentie.
 • ·       Het vinden van werk en ondersteuning voor wie worden vrijgelaten.
 • ·       Al diegenen die ondanks dat ze voor Jezus kozen nog strijden met hun zelfzuchtige levenshouding, dat ze niet zullen falen of terugvallen.
 • ·       200 shekkel (ca. € 47) maandelijkse ondersteuning voor 17-20 gevangenen om in de kantine eten en basisbenodigdheden te kopen. Dit zijn gevangenen die geen familie hebben die hen zou kunnen ondersteunen.
 • ·       Groepsbezoeken rond kerstmis, dat we meer gevangenen kunnen bereiken met het woord van God. Elk jaar in december geven de gevangenisautoriteiten ons toestemming om wat snacks te kopen in de kantine om dit aan elke gevangene met wie we contact hebben te geven. Dit kost per cadeautje ongeveer 15 dollar (ca. € 13,70).
 • ·       Twee gevangenen zijn van plan te gaan trouwen, dat God wijsheid zal geven hoe hiermee om te gaan op Gods manier.
 

This article is also available in English // Nederlands //

Recent News


Neuster Stand bei der Gefängnismission

Mon , 3-12-2018
893 views

Die Belohnungen im ewigen Reich Gottes sind mehr wert als das zeitliche Opfer, was man dafür bringt.Manchmal braucht es nur ein bisschen Freundlichkeit, um uns daran zu erinnern, wie sehr sich unser Gott um uns kümmert. Vielen Dank für eure großen Herzen, eure Liebe, Gebete und Geschenke – sie sind ein großer Beitrag.Gemeinsam dürfen wir über grossartige Ernte freuen.

„Wirst du für mich da sein?“

Fri , 2-12-2011
1511 views

Anis und Nawal Barhoum vom House of Light versuchen Menschen, die eine Gefängnisstrafe verbüßen, eine neue Perspektive zu geben. Hier das Beispiel von Paul.