Een droom komt uit

Tue , 7-4-2020
187 views

 

Anis, oprichter van House of Light, had een droom die hij nooit aan anderen vertelde, omdat hij dacht dat het maar een droom was. Hij had al een plan gemaakt voor een rehabilitatiecentrum op een stuk akkerland. Dat was zijn visie in 1974 na vele jaren gewerkt te hebben onder drugsverslaafden die genezen werden door gebed.


 

In 1997 kocht onze familie een akker en toen herinnerde, begreep en vertelde Anis zijn vroegere droom.  De Heer toonde hem een grote vogel die een eindje voor hem uitvloog tot de vogel een beek bereikte. Dat was het land dat we kochten. Er is nog steeds geen goedkeuring om er een centrum op te bouwen, maar door geloof wijdden we het aan het werk van de Heer en begonnen er in augustus 1998 kampen te houden. Vandaag de dag zijn er veel activiteiten zoals vrouwenontmoetingen, jeugdsamenkomsten, Joden en Arabieren die er samenkomen als één in Christus. Deze groep plant een of enkele bomen, het jaar erop eten anderen de vruchten en planten nog meer bomen. Dit alles om voor elkaar en voor de volgende generatie in Israël te zorgen om eensgezind te zijn en vrede te brengen en het licht van Jezus te schijnen in ons land, de regio en de hele wereld. Individuele pastorale zorg en kleine sessies vinden ook plaats op dit land.

Plotseling bevonden we ons in het midden van een grote zee, die soms heel stormachtig kan worden. We hadden geen idee hoe we in deze zee moesten zwemmen, maar Jezus die ons riep om daar naartoe te gaan, leerde ons dat. Hij blijft de zee van het leven kalmeren door Zijn woord.

“Daarom zeg ik jullie, alles waarom jullie bidden en vragen, geloof dat je het al ontvangen hebt en je zult het krijgen.” Marcus 11:24 (het bijbelvers dat boven het plan voor het centrum staat)

Naast het land ligt een dorp waar mensen van een andere achtergrond wonen. Een van zijn bewoners gaf ons gratis drinkwater voor het eerste volledige weekkamp. Hij getuigde van de liefde en goede manieren die er op het land zijn. Hij vertelde dat hij en zijn broer uit een gezin van tien kinderen een paar jaar werden opgenomen in een christelijke familie in onze stad Shefa-Amr (Shfar-Am). Op deze manier konden ze naar school en later zo hun scholing voortzetten en goede banen en posities verwerven. Die familie bleek Anis’ grootouders te zijn.  

“Werp je brood uit over het water, want je vindt het later weer terug.” Prediker 11:1

 

We houden ook dagkampen voor de kinderen van dat dorp, waar we hen aanmoedigen om met de liefde van God te leven.

 

Het werk op het land begon met het planten van olijfbomen, daarna fruitbomen en groenten. Alles heeft water nodig, dus meer dan 20 jaar lang pompten we of haalden we water uit de beek bij ons land. Onze kleinkinderen waren onze eerste vrijwilligers, later werkten er ook mensen die gerehabiliteerd waren. Weer later stuurde de Heer ons lokale en buitenlandse vrijwilligers die met Anis op het land werkten.

Anis dreamt of having fresh water for camps.  It took much effort to provide water each time.

Anis droomde ervan om drinkwater te hebben voor kampen. Het kostte veel moeite om elke keer drinkwater mee te nemen. Irrigatie is ook bijzonder belangrijk in ons land, vooral tijdens de hete zomerdagen. In de timing van de Heer, in 2018, stuurde de Heer dierbare broeders en zusters die gul het project ondersteunden. 

 

Het duurde twee jaar om het project te voltooien. We hadden veel officiële papieren nodig van verschillende bedrijven en in maart 2020 moesten we wachten op inspecteurs van het nationale drinkwaterbedrijf Mikorot en de Oudheidkundige Dienst voor een afspraak om te komen en het werk te inspecteren!! O nee!! Dit kan nog een paar maanden duren!!Frustratie heerste over onze gedachten en gevoelens. We dachten zelfs dat het uitgegeven geld voor niets was. We worden ouder zonder de visie te kunnen vervullen……het was heel moeilijk…. tot we leerden de Heer te vertrouwen om Zijn timing en trouw… we “zagen geen kans bij te draaien, gaven onze pogingen op en lieten ons meedrijven.” - Handelingen 27:15Op een hemels goddelijke afspraak op 8 maart ontmoetten we deze twee inspecteurs en waren verrast dat we een van hen herkenden als iemand die de Heer ontmoet had en vanaf 1988 bij House of Light Bijbelles gekregen had. Toen hij ons zag, werd hij heel enthousiast en beide mannen kwamen 10 maart bij elkaar. Dat deden ook de werkers die gingen graven en de leidingen aanlegden. Het duurde een hele dag van zonsopgang tot zonsondergang. 

 

 

“Hoe groot is onze God”

 

Een paar dagen later werden de Corona-virusbeperkingen van kracht. Wie behalve God wist de beste tijd en had het beste overzicht!!

 

Hoewel onze kampen en vele activiteiten nu enkele maanden geannuleerd lijken te gaan worden vanwege Corona, onze Heer is de situatie nog steeds de baas. Hij “kan alle dingen laten bijdragen aan het goede voor wie op Hem en Zijn wijsheid vertrouwt”. De zaden die werden/zijn geplant op dit land in de harten van wie pastorale zorg kregen/krijgen, Bijbelles kregen/krijgen, met de liefde van Christus leerde/leert samen te leven, van natuur en stille tijd genoot/geniet met hun Verlosser die zoveel van hen houdt, van de vrucht at/eet, samen voetbal of andere spelletjes speelde/speelt ……enz……deze zaden zullen grote planten en bomen worden. Zij blijven groeien en vrucht dragen voor Zijn eer.

 

 

Jullie zijn medewerkers in het veld van de Heer. Moge Hij jullie honderdvoudig

en meer teruggeven. We zullen jullie op de hoogte houden, want de Heer wil

jullie laten verheugen in de vrucht van jullie werk. We zijn heel dankbaar! 

 

Anis, House of Light bestuur, stafmedewerkers en alle deelnemers.

Go to our media portal in the menu above and enjoy some pictures from the work on the land

or click on the link below:

http://houseoflight.net/media-portal/index.php?id=123&?lan=EN

==> Here's a video from the day we got running water on the land 

Recent News


King’s Kids camp 27-31 August 2020

Mon , 7-9-2020
53 views

After months physically apart, we finally had the chance to have a  King’s Kids camp at Abu Naeem’s land with the Youth. Themed “Christmas in August''- redirecting our eyes at the salvation that has come and that is yet to come, inspired by the verses in Luke 2:30- 32- when Simon saw the baby Jesus he said: “For my eyes have seen your salvation, which you have prepared in the sight of all nations: a light for revelation to the Gentiles,and the glory of your people Israel.”  Along with Special times of worship, quiet time, prayer for the nations , ministry including fun times of fellowship  and games. Our Goal and our prayer is for the youth to truly experience the goodness and salvation of the Lord even through hard times,suffering and pain. To know Him, love Him,to be excited and fascinated by His salvation . Thank you all for your love and prayers    King’s Kids Galilee    

Family Day - a team that unites in Prayer October 20th

Wed , 30-10-2019
1180 views

“Don’t worry about anything; instead, pray about everything. Tell God what you need, and thank him for all he has done. 7 Then you will experience God’s peace, which exceeds anything we can understand. His peace will guard your hearts and minds as you live in Christ Jesus” Philippians 4:6-7   A family that prays together, stays together…. Not just a saying, but a truth. This annual family encouragement day was geared towards families from the whole body of Christ, families that know the constant need to be encouraged, families that believe in the power of prayer.

Youth day

Wed , 30-10-2019
1023 views

“But you are a chosen people, a royal priesthood, a holy nation, God's special possession, that you may declare the praises of him who called you out of darkness into his wonderful light.” 1 Peter 2:9      The King’s Kids youth group has always been the heartbeat of King’s Kids, they are the dynamic, on the go, connecting link between the younger and the older generation. 

Upcoming Events


You are here: House of Light > About