King's Kids Wochenende 15.-16. Mai 2009

Tue , 26-5-2009
1048 views

Laß dich nicht vom Bösen überwinden, sondern überwinde das Böse mit Gutem! (Röm. 12, 21)


 

„Aber in dem allen überwinden wir weit durch den, der uns geliebt hat!“ (Römer 8, 37)

 

Wie das alle zwei Monate der Fall ist, traf sich die im House of Light ansässige arabische Kings Kids Gruppe vom 15. bis zum 16. Mai wieder zu einem gemeinsamen Wochenende mit messianisch-jüdischen Kings Kids aus Jerusalem und Jugendlichen aus der HaMayan Gemeinde Kfar Saba. Zum zweiten Mal in Folge öffnete der HERR auch die Tür für drei Palästinenser, welche eine Genehmigung zur Einreise nach Israel erhielten. Durch die Kings Kids Arbeit dürfen wir hautnah miterleben, wie Versöhnung durch Jesu Liebe zwischen Arabern und Juden stattfindet. Ein wichtiger Bestandteil dieser Jugendarbeit ist, durch gemeinsame Tanz-, Drama- und Pantomimaufführungen die Menschen in diesem zerrütteten Land an dieser Versöhnung teilhaben zu lassen und Zeugnis zu sein für die Nationen.

 

Gewöhnlich wird dann an den gemeinsamen Wochenenden ein neuer Tanz einstudiert und in einer Institution oder auf der Straße vorgeführt. Zu einer Aufführung kam es dieses Mal nicht.

Dank zwei Einladungen aus Holland und Deutschland machen sich im Sommer zwei Teams auf die Reise, um auch dort das menschlich Unmögliche unter Beweis zu stellen. Gott die Ehre! Deswegen wa
ren die Jugendlichen eifrig damit beschäftigt, mit Bibelversen und getrockneten Blumen versehene Lesezeichen als auch Schlüsselanhänger zu basteln und Orangen für den späteren Verkauf in Saftform zu pflücken, um praktisch zur Finanzierung dieser Reise beisteuern zu können.

 

Nach Römer 8, 37: „Aber in dem allen überwinden wir weit durch den, der uns geliebt hat!“ stand die gemeinsame Zeit unter dem Thema Überwindung. Die Jugendlichen beschäftigten sich beispielsweise in Gruppen mit der Frage, wie wir uns sowohl für Versuchung zurüsten als sie auch aktiv abwenden können und präsentierten ihr Ergebnis dann vor den anderen.
Daneben standen gemeinsame Lobpreiszeiten als auch Spiel und Spaß auf dem Programm.

 

Die beiden Tage empfanden wir in der Leiterschaft einstimmig als überreich gesegnet. Trotz des nun jederzeit zu erwartenden ersten Nachwuchses der Hauptverantwortlichen von Kings Kids, Alon und Rajaa Grimberg, war es ihnen möglich, nach wie vor aktiv die Gruppe aktiv zu leiten. Die zusammengewürfelten knapp 30 Jugendlichen im Alter von 13 bis 18 Jahren öffneten sich dieses Mal erstaunlich schnell gegenüber den anderen und ein spürbarer Friede, den nur der Geist schenken kann, zeigte uns wieder einmal, dass Gott am Werk ist. Viele Herzen wurden berührt und wir beten für eine bleibende Veränderung in den Herzen dieser Menschen, damit Gottes Feuer sich weiter ausbreiten kann.

 

Bilder dieses Wochenendes finden sich hier...

 

Recent News


King’s kids kamp

Mon , 7-9-2020
32 views

King’s Kids camp  27-31 Na maanden fysiek apart te zijn geweest hadden we eindelijk de kans om een King's Kids kamp te houden op het land van Abu Naeem (Anis Barhoum) met de jongeren. Het thema was "Kerstmis in augustus"- om onze ogen te richten op de redding die is gekomen en nog zal komen, geïnspireerd door de verzen in Lucas 2:30-32 die Simon sprak toen hij het kindje Jezus zag: "...Want met eigen ogen heb ik de redding gezien die U bewerkt hebt ten overstaan van alle volken: een licht dat geopenbaard wordt aan de heidenen en dat tot eer strekt van Israël, uw volk."   Er waren speciale momenten van lofprijs, stille tijd, gebed voor de natiën, daarnaast plezier maken, gewoon bij elkaar zijn en spelletjes. Ons doel en ons gebed is voor de jongeren om de goedheid en redding van de Heer werkelijk te ervaren zelfs door moeilijke tijden, lijden en pijn, om Hem te kennen, van Hem te houden en enthousiast en gefascineerd te zijn door Zijn redding. Dank jullie wel voor jullie liefde en gebed.   King's Kids Galilea.

King’s Kids kamp

Mon , 31-8-2020
49 views

  Goedemiddag,   Aankondiging van King’s Kids kamp dit weekend:    --------------------   Bid alsjeblieft voor ons. Vandaag beginnen we met een King’s Kids kamp op het land van onze (schoon)ouders Anis en Nawal Barhoum. Er mogen volgens de huidige regels maar 30 personen op hetzelfde moment in een open ruimte zijn. Daarom zullen we elke avond een verschillende groep hebben: eerst de jongere tieners, daarna de leiders & helpers en dan de oudere tieners. Het thema gaat over redding en innerlijke genezing.  Bid alsjeblieft voor redding van sommigen van hen, nieuwe toewijding aan de Heer voor anderen en groei en toerusting voor de helpers en leiders.  Trouwens, school begint volgende week onder bepaalde restricties. Dat zijn nieuwe uitdagingen en nieuwe kansen voor ons als gezin. ? Dank jullie wel dat jullie naast ons staan als familie en in het werk! Veel liefs, De Grimbergs.  

King’s Kids dag – 13 oktober 2019

Mon , 4-11-2019
340 views

Maar u bent een uitverkoren geslacht, een koninkrijk van priesters, een heilige natie, een volk dat God zich verworven heeft om de grote daden te verkondigen van hem die u uit de duisternis heeft geroepen naar zijn wonderbaarlijke licht – 1 Petrus 2:9 De King’s Kids jongeren zijn altijd de hartslag van King’s Kids, de dynamiek, altijd onderweg, de verbindende schakel tussen de oudere en de jongere generatie. De afgelopen paar jaar hebben we hard gewerkt aan het afstemmen van het programma voor de jongeren op een manier die de waarden en principes van King’s Kids benadrukt en het daarmee niet weer een standaard jongerenbijeenkomst wordt.  Dit jaar voelden we dat de Heer ons leidde om elke 6 – 8 weken jongerendagen te houden, een wat langere bijeenkomst, het leven wat meer met elkaar delen, meer als een gemeenschap met elkaar discipel zijn, samenzijn, lofprijs en een uitdaging uit Gods Woord, ook een plaats waar ze vrienden mee naar toe kunnen brengen die dan het evangelie kunnen horen.  De eerste van dit soort dagen werd 13 oktober gehouden op het land van House of Light.  Het thema dat we deze dag in gebed ontvingen was: “Uitverkoren”, waarbij we ons herinneren dat we uitverkoren waren voordat we onszelf kenden, door God gekozen om geschiedenis te schrijven.  De dag was een gezegende ervaring. We hadden een paar nieuwe jongeren, maar meestal kwam de al een paar jaar toegewijde jeugd, plus de nieuwe 12-jarigen die we in de jongerengroep verwelkomden.  We besteedden wat tijd aan oriëntatie en de waarden en principes van King’s Kids. We besteedden veel tijd aan teambuilding-activiteiten inclusief het bereiden van de maaltijd.  Daarnaast gingen we in kleine groepen uiteen, dieper duiken in de verzen over uitverkoren zijn, besloten met een tijd van lofprijs en wat simpele taken zoals planten water geven. We zijn enthousiast over dit nieuwe initiatief en weten dat de Heer de jongeren zal ontmoeten tijdens deze jongerendagen.  We zouden het heel fijn vinden als jullie ons in gebed willen opdragen… hier zijn wat gebedspunten: Bid alstublieft voor een geest van lofprijzing onder de jongeren, dat hun harten zullen verlangen naar de aanwezigheid van de Heer en dat ze samenkomen om een altaar voor Hem te bouwen De uitdaging om de tijd te vinden waarop alle deelnemers en staf erbij kunnen zijn, vanwege verschillende vrije dagen in verschillende scholen en universiteiten.  Meer vrienden die komen en de boodschap van redding zullen ontvangen tijdens deze samenkomsten.  Overwinningen in de levens van de vele jongeren die moeite hebben in hun wandel met de Heer.  Een doelgedreven team dat opgebouwd zal worden, de waarden zal doorleven en Hem zal kennen en bekend maken.  Dank jullie wel dat jullie ons zegen en deel willen zijn van wat de Heer doet in ons midden!  

Upcoming Events