"I will praise You, O Lord, with my whole heart; I will tell of all Your marvelous works."

Psalm 9:1

About Prison Ministry

 

Als je dichterbij komt, dan zie je dat dat helemaal niet kan. Dan zie je het sterke hek met prikkeldraad met alle griezelige waakhonden die daar de plaats bewaken. Dan zie wat die plaatsen echt zijn: dit zijn twee grote gevangenissen, vol met mensen die net als jij en ik de genade en ontferming van God nodig hebben. Dan realiseer je je dat hoe uniek en mooie deze plaats ook is: de mensen daar hebben geen hoop en geen liefde. Het is vol duisternis, zonde, lijden, gebrek aan vrijheid, geen vreugde….tenzij de Heer Jezus daar de gevangenen ontmoet en hun levens en gedrag verandert.

Door de genade van de Heer, waarbij we weten in Wie we geloven, Zijn grote grenzeloze macht en Zijn grote hart dat Zijn kinderen nooit beschaamd laat staan, gaan we door met hier bezoeken afleggen, net als in 20 andere gevangenissen in het land. We brengen het Goede Nieuws dat het falen van de gevangenen in succes kan omzetten en hen helpen om hoop te zien in de liefde van Jezus. Ze leren om door hun problemen, hun gebrokenheid en hun pijnlijke verleden heen te kijken. We vertrouwen op de Heilige Geest om het werk te doen dat niemand van ons kan doen: voor ons uitgaan, de grond voorbereiden, de innerlijke mens weer heel maken, de diepste wonden genezen en ziel en geest vernieuwen.

Hij is almachtig en we prijzen Hem en bewonderen Zijn eeuwige liefde en vergeving en Zijn verbazingwekkende kracht in het doen van diverse wonderen op zoveel verschillende en creatieve manieren.

 

‘We zijn perfect acceptabel, ook al zijn we nog niet acceptabel perfect.
We zijn bestemd om veranderd te worden
en op Zijn Zoon te lijken.’
We zijn dus een werk

in uitvoering!

  • Twee gevangenen hebben een derde van hun tijd strafvermindering gekregen en kunnen nu hun geloof vrij beleven in de grote, wijde, diepe en nog steeds dezelfde samenleving, maar nu in vertrouwen op de Heer voor hun nieuwe leven zoals ze Hem beloofden tijdens hun detentie. Gelovigen begeleiden hen. Een van hen is samen met zijn vrouw recent gedoopt
  • Y belt elke week om gebed te ontvangen en te leren hoe hij voor ons kan bidden als hij elke dag stille tijd met de Heer houdt
  • S + E zijn genezen van kanker. Mensen rondom hen vertellen over de verandering in hun levens en hun instelling.
  • G wacht nog op zijn vonnis. Hij is de enige gevangene van christelijke achtergrond in een van de gevangenissen. De bewakers vragen zich af waarom twee en nog meer van ons de lange weg afleggen om deze ene persoon te bezoeken. Dit gaf ons gelegenheid om te vertellen van de liefde van de herder voor het ene verloren schaap. G’s inkeer deed hem denken aan zijn moeder en haar lijden. Hij vroeg haar en vele anderen om vergeving. Op zijn verzoek vonden wij gelovigen die fysiek en geestelijk voor zijn moeder kunnen zorgen en haar vergezellen als ze naar het ziekenhuis gaat voor behandeling. G heeft veel gaven, vooral in sport. We bidden dat hij deze gaven bij zijn vrijlating kan gebruiken voor de glorie van de Heer in plaats van voor het afreageren van zijn woede, wat hij tot nog toe deed. 

Bid alstublieft voor:

  • Mensen met een roeping die we kunnen trainen zodat er meer gevangenen bereikt kunnen worden en meer mensen die vrijgelaten worden begeleiding kunnen krijgen.
  • Een thuis voor mensen na hun detentie.
  • Het vinden van werk en ondersteuning voor wie worden vrijgelaten.
  • Al diegenen die ondanks dat ze voor Jezus kozen nog strijden met hun zelfzuchtige levenshouding, dat ze niet zullen falen of terugvallen.
  • 200 shekkel (ca. € 47) maandelijkse ondersteuning voor 17-20 gevangenen om in de kantine eten en basisbenodigdheden te kopen. Dit zijn gevangenen die geen familie hebben die hen zou kunnen ondersteunen.
  • Groepsbezoeken rond kerstmis, dat we meer gevangenen kunnen bereiken met het woord van God. Elk jaar in december geven de gevangenisautoriteiten ons toestemming om wat snacks te kopen in de kantine om dit aan elke gevangene met wie we contact hebben te geven. Dit kost per cadeautje ongeveer 15 dollar (ca. € 13,70).

·       Twee gevangenen zijn van plan te gaan trouwen, dat God wijsheid zal geven hoe hiermee om te gaan op Gods manier.

Recent News


Kerstbezoeken gevangenissen

Tue , 22-1-2019
2273 views

  “En wij weten dat voor wie God liefhebben, voor wie volgens zijn voornemen geroepen zijn, alles bijdraagt aan het goede..” Romeinen 8:28   

Gevangenis updates

Mon , 3-12-2018
2839 views

De eeuwige beloning gaat altijd de tijdelijke opoffering te boven. Soms is het enige dat nodig is een beetje vriendelijkheid om ons eraan te herinneren hoezeer God begaan is. Dank jullie wel voor jullie grote harten. Jullie liefde, gebeden en gaven maken een groot verschil. Geniet van het oogsten van de goede oogst met ons.

gebedsverzoek gevangeniswerk

Sat , 17-11-2018
2326 views

Beste gebedsstrijders,   “Wanneer de Zoon u vrij zal maken, zult u werkelijk vrij zijn.”(Johannes 8:36)     We gaan gevangenen bezoeken met een groep toegewijde mensen die komen met het geloof en vertrouwen dat Jezus ook voor deze gedetineerden stierf en dat zij die Hem aannemen de autoriteit geeft om “kinderen van God te zijn.  

Gevangenisbezoeken 2017

Fri , 3-2-2017
2849 views

Bekommer u om de gevangenen alsof u samen met hen gevangenzat, en om de mishandelden als om mensen die net zo’n lichaam hebben als u. Hebreeën 13:3 (NBV)

Gevangeniswerk Update

Mon , 25-1-2016
2644 views

Er is veel gebeurd tijdens de gevangenisbezoeken in december en januari. Lees hier een kort update van Anis en Nawal

Gevangenisbezoeken voor kerst 2015

Fri , 25-12-2015
2600 views

Rond kerst en nieuwjaar gaat een team van vrijwilligers uit het House of Light naar 21 gevangenissen in Israël om gedetineerden met een christelijke achtergrond te ontmoeten en met hen te praten, te bidden, liederen te zingen en hen kleine cadeautjes te geven.