Tabgha 2017

Sat , 30-9-2017
562 views

Van 1 – 3 september hielden we onze jaarlijkse conferentie in Tabgha waar we de Heer konden prijzen en elkaar beter leren kennen.


Hij mat nog eens 1000 el en liet me weer door het water waden: het water kwam tot mijn knieën. (Ezechiel 47: 4)


Tabgha: Een plaats van echte zegen en vreugde. Elk jaar komen wij, de deelnemers, tot een nieuwe dimensie in onze relatie met onze Heer en Redder. Voor sommigen komt het water tot de hielen, bij anderen tot de knieën, weer anderen tot de middel of nog dieper...


De plaats zelf vult de ziel met vrede en hoop. Het inspireert ons om tijd te nemen met de Schepper en Zijn stem te horen. We storten ons hart uit voor onze Heiland en nemen nieuwe stappen van dankzegging en alles aan Hem overgeven. Beetje bij beetje stromen vergeving en liefde van Zijn kruis naar onze harten en we voelen ons bevrijd tot in ons diepste innerlijk.

De leiding en vrijwilligers die hier werken zijn zo vriendelijk en aardig. Hun glimlachen, warm welkom en behulpzaamheid voegen veel toe aan de schoonheid van deze plaats.


Twee minuten na onze aankomst zie je bijna iedereen in het water, volwassenen, kinderen, baby’s en wie dan ook. Zoete geluiden van blije, spelende kinderen. Liefhebbende en verzorgende jonge leiders die proberen de kinderen hun opwinding wat te laten temperen zodat hun luide stemmen anderen niet storen. Zwemmen, zoeken naar krabben, kleine vissen eten geven, voetballen, vol van energie en vreugde, je ziet het overal.

Dan, na zonsondergang, is er een kampvuur, prachtige lofprijs en een tijd om te luisteren. Een tijd om te luisteren naar God door gebed en door Zijn woord.

De volwassenen krijgen openbaringen van Gods karakter en vreugde in het midden van zorg en lijden. Verschillende sessies worden er gehouden en iedereen heeft zijn input. We leren ook van elkaars ervaringen.

De kinderen leren ook de echte betekenis van lofprijs begrijpen en hun oren richten op Gods stem die tot hen spreekt, ongeacht hun leeftijd of misschien zelfs vanwege hun leeftijd omdat Hij immers zegt in Mattheus 18:3: Ik verzeker jullie: als je niet verandert en wordt als een kind, dan zul je het koninkrijk van de hemel zeker niet binnengaan.

Op sommige van onze conferenties in Tabgha komen we bij elkaar als Arabieren en Joden, één in Christus. We bemoedigen elkaar om te groeien in Zijn liefde als één, want: er is geen onderscheid tussen Joden en andere volken, want ze hebben allen dezelfde Heer. Hij geeft zijn rijke gaven aan allen die hem aanroepen. (Romeinen 10:12)

Anis & Nawal
House of Light

Zie voor meer foto’s van Tabgha de volgende link:

http://houseoflight.net/media-portal/index.php?id=103&?lan=EN;

 

 

This article is also available in English // Deutsch //

Nieuws


Update op King’s Kids Israel campagne in Slovakije 2018

Sun , 28-10-2018
186 views

In 1993 stuurde de Heer een delegatie vanuit King’s Kids Zwitserland en Duitsland om wat nu King’s Kids Israël heet op poten te zetten. Afgelopen zomer zijn wij als King’s Kids Israël naar Slowakije gegaan om hun King’s Kids initiatief te helpen lanceren. Deze manier van doorgeven is duidelijk een prachtig Koninkrijksprincipe. 

King’s Kids kinderweekend Tabgha 2018

Mon , 11-6-2018
230 views

Van 1 – 3 juni hadden we een bijzonder weekend met de jonge King’s Kids in Tabgha. We bestudeerden het Woord van God, speelden in het water, deden detective- en waterspelletjes, we knutselden en we hadden gebedsstations.

Kamp voor families van leiders

Wed , 11-4-2018
355 views

Van 23-25 maart hadden we weer een fantastische familiedag waar Joodse, Arabische en Zwitsere families aan deelnamen in Baptist Village bij Petah Tiqva. We vierden dat we gezegend zijn door onze hemelse Vader en daarom ook in staat zijn om te geven en te dienen met een vreugdevol hart en daarmee ook een zegen te zijn voor anderen.

Upcoming Events


U bent hier: House of Light > About