Tabgha 2017

Sat , 30-9-2017
118 views

Van 1 – 3 september hielden we onze jaarlijkse conferentie in Tabgha waar we de Heer konden prijzen en elkaar beter leren kennen.


Hij mat nog eens 1000 el en liet me weer door het water waden: het water kwam tot mijn knieën. (Ezechiel 47: 4)


Tabgha: Een plaats van echte zegen en vreugde. Elk jaar komen wij, de deelnemers, tot een nieuwe dimensie in onze relatie met onze Heer en Redder. Voor sommigen komt het water tot de hielen, bij anderen tot de knieën, weer anderen tot de middel of nog dieper...


De plaats zelf vult de ziel met vrede en hoop. Het inspireert ons om tijd te nemen met de Schepper en Zijn stem te horen. We storten ons hart uit voor onze Heiland en nemen nieuwe stappen van dankzegging en alles aan Hem overgeven. Beetje bij beetje stromen vergeving en liefde van Zijn kruis naar onze harten en we voelen ons bevrijd tot in ons diepste innerlijk.

De leiding en vrijwilligers die hier werken zijn zo vriendelijk en aardig. Hun glimlachen, warm welkom en behulpzaamheid voegen veel toe aan de schoonheid van deze plaats.


Twee minuten na onze aankomst zie je bijna iedereen in het water, volwassenen, kinderen, baby’s en wie dan ook. Zoete geluiden van blije, spelende kinderen. Liefhebbende en verzorgende jonge leiders die proberen de kinderen hun opwinding wat te laten temperen zodat hun luide stemmen anderen niet storen. Zwemmen, zoeken naar krabben, kleine vissen eten geven, voetballen, vol van energie en vreugde, je ziet het overal.

Dan, na zonsondergang, is er een kampvuur, prachtige lofprijs en een tijd om te luisteren. Een tijd om te luisteren naar God door gebed en door Zijn woord.

De volwassenen krijgen openbaringen van Gods karakter en vreugde in het midden van zorg en lijden. Verschillende sessies worden er gehouden en iedereen heeft zijn input. We leren ook van elkaars ervaringen.

De kinderen leren ook de echte betekenis van lofprijs begrijpen en hun oren richten op Gods stem die tot hen spreekt, ongeacht hun leeftijd of misschien zelfs vanwege hun leeftijd omdat Hij immers zegt in Mattheus 18:3: Ik verzeker jullie: als je niet verandert en wordt als een kind, dan zul je het koninkrijk van de hemel zeker niet binnengaan.

Op sommige van onze conferenties in Tabgha komen we bij elkaar als Arabieren en Joden, één in Christus. We bemoedigen elkaar om te groeien in Zijn liefde als één, want: er is geen onderscheid tussen Joden en andere volken, want ze hebben allen dezelfde Heer. Hij geeft zijn rijke gaven aan allen die hem aanroepen. (Romeinen 10:12)

Anis & Nawal
House of Light

Zie voor meer foto’s van Tabgha de volgende link:

http://houseoflight.net/media-portal/index.php?id=103&?lan=EN;

 

 

This article is also available in English // Deutsch //

Nieuws


Paaskamp voor jongeren 2017

Wed , 19-4-2017
205 views

25 King’s Kids jongeren en 10 leiders kwamen bij elkaar voor een special Paaskamp op een grote ruimte rond het huis van Alon en Rajaa’. Het doel was om hen te helpen te groeien in de relatie met de Heer, om Hem beter en beter te leren kennen, om hen te onderwijzen en begeleiden in hun geestelijke wandel. 

Kerstprogramma Nazareth Village – december 2016

Mon , 2-1-2017
439 views

Een lachend gezicht verblijdt het hart, een goed bericht verkwikt het lichaam (Spreuken 15:30)

King’s Kids treden op met koor EtCetera

Thu , 26-5-2016 by Ruud
473 views

In mei 2016 ondersteunden de King's Kids Israel het Finse gospelkoor EtCetera met dansen tijdens drie optredens van hun Israel tour. 

Upcoming Events


U bent hier: House of Light > About