December nieuws 2017

Sun , 24-12-2017
782 views

Komt allen tezamen, jubelend van vreugde

Komt laten wij aanbidden, die Koning 


 

Gevangeniswerk

 

Komt allen tezamen, jubelend van vreugde

Komt laten wij aanbidden, die Koning 

 

Velen onder ons hebben de belofte vergeten

Terwijl we leven van dag tot dag

Op de sterke rots van hoop, een verwachting

Hunkering en verlangen van eeuwen her

Naar God’s Kracht om mensen te veranderen

Om te leven in het koninkrijk

Naar Jezus’ terugkomst

Maranatha! 

 

Tot nu toe hebben we 6 gevangenissen bezocht. We werden begeleid door een Finse groep, geleid door Nina Åström, een beroemde zangeres die Finland vertegenwoordigde tijdens het Eurovisie Songfestival in 2000. De Heer gebruikte haar op een geweldige manier om veel harten aan te raken. Onze grootste vreugde was toen een gevangene die we al vele jaren opgezocht hadden zijn leven aan Jezus gaf. Alle ogen waren vol tranen.

Verheug u met ons beste vrienden en gebedsstrijders, omdat onze broeder Nikolay van de Pni’el gemeente weer bij ons is. Er komen vanaf 22 december meerdere gevangenisbezoeken nu Hanukah voorbij is. We krijgen dagelijks telefoontjes van verschillende gevangenen die wachten op een bezoek. Ze vragen ook om gebed. Op deze groepsbezoeken rond kerstmis kunnen we elke gevangene die de samenkomst bezoekt een cadeautje geven. Dit kost per cadeautje NIS 50 (ca. € 12,15). Op onze andere bezoeken aan 26 gevangenissen in het land leren we gevangenen kennen die geen families hebben die hen ondersteunen voor hun dagelijkse benodigdheden, dus de House of Light stort maandelijks NIS 200-300 (ca. € 48,50 - € 72,75) op hun kantinetegoed, afhankelijk van wat ze nodig hebben. 

De gevangenisautoriteiten organiseerden begin december een feestelijke bijeenkomst voor allen die vrijwillig godsdienstonderwijs geven in gevangenissen. Ook House of Light werd gewaardeerd voor hun vrijwilligerswerk onder gevangenen van christelijke achtergrond.

 

 

King’s Kids

 

We hadden een gezegend tweedaags programma in Nazareth waar we de King’s Kids Galilea en Jeruzalem groepen trainden voor kerstoptredens in Nazareth Village. De optredens vonden plaats op 8, 9, 14, 15 en 16 december. We zouden willen dat jullie erbij waren om te genieten van deze vrolijke en bemoedigende optredens.  Er kwamen ongeveer 3500 mensen in Nazareth Village tijdens deze data. Koren, een groep klokkenluiders en andere groepen werkten eraan mee. De King’s Kids groep uit Galilea waren gastheer voor de andere groep. De gastvrijheid verlenende families gaven hen een warm welkom en ze zouden willen dat hun jongeren, Arabieren en Joden, steeds weer opnieuw samenkomen onder de banier van Jezus. 

Onze kleine King’s Kids waren na heel lange tijd werk en geweldige hulp van de leiders in staat om een handgemaakte Advent-kalender te maken. We krijgen positieve berichten van families die deze kalenders gekregen hebben die naast het eten van de chocola de familie-activiteiten doen die voor elke dag opgesteld zijn. 

 

Ander nieuws

 

Het bedrijf dat watervoorziening verzorgt voor akkers heeft ons bezocht om ons land te bekijken omdat we een aansluiting op het waterleidingnet hebben aangevraagd. Tot nu toe hebben we de bomen en planten water gegeven uit de beek die ernaast ligt. 

De olijfoogst was een echte zegen dit jaar. We konden dit jaar olie geven aan vele armlastige families en aan vrienden. 

Het is heel druk deze dagen, maar onze twee jonge vrijwilligers raken steeds meer gewend aan het leven en werken bij House of Light. Ze zijn van grote waarde. Prijs de Heer. 

Wij Anis & Nawal, onze drie kinderen, hun echtgenoten en onze 10 kleinkinderen groeien in “Lichaam en Genade”, waarbij we elke dag de Hand van de Heer en zijn liefdevolle zorg ervaren. 

Hymnedichter Henry Burton schreef: ‘Have you had a kindness shown? Pass it on. ’Twas not given for thee alone, pass it on. Let it travel down the years, let it wipe another’s tears, till in Heaven the deed appears—pass it on.’

Vertaling: Is jou een vriendelijkheid bewezen? Geef het door. Het was niet alleen voor jou bedoeld, geef het door. Laat het de jaren door reizen, laat het iemand anders’ tranen drogen tot in de hemel de daad weer verschijnt – geef het door. 

 

 

Bid alstublieft voor:

 

Sterke en levenslange relaties tussen de King’s Kids groepen Galilea, Centrum en Jeruzalem. We organiseren veel weekends, trips en activiteiten omdat we meer van Jezus willen zien in hun vriendschappen en Zijn Licht zien schijnen door hen naar anderen om hen heen die nog in duisternis leven. 

Een tweede succesvolle driedaagse familieconferentie met minstens tien Arabische en tien Joodse families en een Zwitsers leidersteam dat in maart 2018 zal worden gehouden. De eerste was al in oktober. 

De kerstbezoeken aan de gevangenissen van nu af tot eind januari. 

Het vergroten van de “tent” van House of Light. Steeds meer kinderen doen aan de programma’s mee en het wordt allemaal wat krap. We wachten op de Heer om Zijn plan aan ons te openbaren. 

De jonge leiders dat ze groeien in hun geloof en verantwoordelijkheden en standvastig blijven bij uitdagingen. 

 

foto's: http://houseoflight.net/media-portal/index.php?id=105&?lan=NL

 

Vrolijk kerstfeest en gelukkig Nieuwjaar! 

 

 

 

 

 

 

 

 

This article is also available in English // Deutsch //

Nieuws


Update op King’s Kids Israel campagne in Slovakije 2018

Sun , 28-10-2018
534 views

In 1993 stuurde de Heer een delegatie vanuit King’s Kids Zwitserland en Duitsland om wat nu King’s Kids Israël heet op poten te zetten. Afgelopen zomer zijn wij als King’s Kids Israël naar Slowakije gegaan om hun King’s Kids initiatief te helpen lanceren. Deze manier van doorgeven is duidelijk een prachtig Koninkrijksprincipe. 

King’s Kids kinderweekend Tabgha 2018

Mon , 11-6-2018
462 views

Van 1 – 3 juni hadden we een bijzonder weekend met de jonge King’s Kids in Tabgha. We bestudeerden het Woord van God, speelden in het water, deden detective- en waterspelletjes, we knutselden en we hadden gebedsstations.

Kamp voor families van leiders

Wed , 11-4-2018
565 views

Van 23-25 maart hadden we weer een fantastische familiedag waar Joodse, Arabische en Zwitsere families aan deelnamen in Baptist Village bij Petah Tiqva. We vierden dat we gezegend zijn door onze hemelse Vader en daarom ook in staat zijn om te geven en te dienen met een vreugdevol hart en daarmee ook een zegen te zijn voor anderen.

Upcoming Events


U bent hier: House of Light > About