December nieuws 2017

Sun , 24-12-2017
1278 views

Komt allen tezamen, jubelend van vreugde

Komt laten wij aanbidden, die Koning 


 

Gevangeniswerk

 

Komt allen tezamen, jubelend van vreugde

Komt laten wij aanbidden, die Koning 

 

Velen onder ons hebben de belofte vergeten

Terwijl we leven van dag tot dag

Op de sterke rots van hoop, een verwachting

Hunkering en verlangen van eeuwen her

Naar God’s Kracht om mensen te veranderen

Om te leven in het koninkrijk

Naar Jezus’ terugkomst

Maranatha! 

 

Tot nu toe hebben we 6 gevangenissen bezocht. We werden begeleid door een Finse groep, geleid door Nina Åström, een beroemde zangeres die Finland vertegenwoordigde tijdens het Eurovisie Songfestival in 2000. De Heer gebruikte haar op een geweldige manier om veel harten aan te raken. Onze grootste vreugde was toen een gevangene die we al vele jaren opgezocht hadden zijn leven aan Jezus gaf. Alle ogen waren vol tranen.

Verheug u met ons beste vrienden en gebedsstrijders, omdat onze broeder Nikolay van de Pni’el gemeente weer bij ons is. Er komen vanaf 22 december meerdere gevangenisbezoeken nu Hanukah voorbij is. We krijgen dagelijks telefoontjes van verschillende gevangenen die wachten op een bezoek. Ze vragen ook om gebed. Op deze groepsbezoeken rond kerstmis kunnen we elke gevangene die de samenkomst bezoekt een cadeautje geven. Dit kost per cadeautje NIS 50 (ca. € 12,15). Op onze andere bezoeken aan 26 gevangenissen in het land leren we gevangenen kennen die geen families hebben die hen ondersteunen voor hun dagelijkse benodigdheden, dus de House of Light stort maandelijks NIS 200-300 (ca. € 48,50 - € 72,75) op hun kantinetegoed, afhankelijk van wat ze nodig hebben. 

De gevangenisautoriteiten organiseerden begin december een feestelijke bijeenkomst voor allen die vrijwillig godsdienstonderwijs geven in gevangenissen. Ook House of Light werd gewaardeerd voor hun vrijwilligerswerk onder gevangenen van christelijke achtergrond.

 

 

King’s Kids

 

We hadden een gezegend tweedaags programma in Nazareth waar we de King’s Kids Galilea en Jeruzalem groepen trainden voor kerstoptredens in Nazareth Village. De optredens vonden plaats op 8, 9, 14, 15 en 16 december. We zouden willen dat jullie erbij waren om te genieten van deze vrolijke en bemoedigende optredens.  Er kwamen ongeveer 3500 mensen in Nazareth Village tijdens deze data. Koren, een groep klokkenluiders en andere groepen werkten eraan mee. De King’s Kids groep uit Galilea waren gastheer voor de andere groep. De gastvrijheid verlenende families gaven hen een warm welkom en ze zouden willen dat hun jongeren, Arabieren en Joden, steeds weer opnieuw samenkomen onder de banier van Jezus. 

Onze kleine King’s Kids waren na heel lange tijd werk en geweldige hulp van de leiders in staat om een handgemaakte Advent-kalender te maken. We krijgen positieve berichten van families die deze kalenders gekregen hebben die naast het eten van de chocola de familie-activiteiten doen die voor elke dag opgesteld zijn. 

 

Ander nieuws

 

Het bedrijf dat watervoorziening verzorgt voor akkers heeft ons bezocht om ons land te bekijken omdat we een aansluiting op het waterleidingnet hebben aangevraagd. Tot nu toe hebben we de bomen en planten water gegeven uit de beek die ernaast ligt. 

De olijfoogst was een echte zegen dit jaar. We konden dit jaar olie geven aan vele armlastige families en aan vrienden. 

Het is heel druk deze dagen, maar onze twee jonge vrijwilligers raken steeds meer gewend aan het leven en werken bij House of Light. Ze zijn van grote waarde. Prijs de Heer. 

Wij Anis & Nawal, onze drie kinderen, hun echtgenoten en onze 10 kleinkinderen groeien in “Lichaam en Genade”, waarbij we elke dag de Hand van de Heer en zijn liefdevolle zorg ervaren. 

Hymnedichter Henry Burton schreef: ‘Have you had a kindness shown? Pass it on. ’Twas not given for thee alone, pass it on. Let it travel down the years, let it wipe another’s tears, till in Heaven the deed appears—pass it on.’

Vertaling: Is jou een vriendelijkheid bewezen? Geef het door. Het was niet alleen voor jou bedoeld, geef het door. Laat het de jaren door reizen, laat het iemand anders’ tranen drogen tot in de hemel de daad weer verschijnt – geef het door. 

 

 

Bid alstublieft voor:

 

Sterke en levenslange relaties tussen de King’s Kids groepen Galilea, Centrum en Jeruzalem. We organiseren veel weekends, trips en activiteiten omdat we meer van Jezus willen zien in hun vriendschappen en Zijn Licht zien schijnen door hen naar anderen om hen heen die nog in duisternis leven. 

Een tweede succesvolle driedaagse familieconferentie met minstens tien Arabische en tien Joodse families en een Zwitsers leidersteam dat in maart 2018 zal worden gehouden. De eerste was al in oktober. 

De kerstbezoeken aan de gevangenissen van nu af tot eind januari. 

Het vergroten van de “tent” van House of Light. Steeds meer kinderen doen aan de programma’s mee en het wordt allemaal wat krap. We wachten op de Heer om Zijn plan aan ons te openbaren. 

De jonge leiders dat ze groeien in hun geloof en verantwoordelijkheden en standvastig blijven bij uitdagingen. 

 

foto's: http://houseoflight.net/media-portal/index.php?id=105&?lan=NL

 

Vrolijk kerstfeest en gelukkig Nieuwjaar! 

 

 

 

 

 

 

 

 

This article is also available in English // Deutsch //

Nieuws


King’s kids kamp

Mon , 7-9-2020
93 views

King’s Kids camp  27-31 Na maanden fysiek apart te zijn geweest hadden we eindelijk de kans om een King's Kids kamp te houden op het land van Abu Naeem (Anis Barhoum) met de jongeren. Het thema was "Kerstmis in augustus"- om onze ogen te richten op de redding die is gekomen en nog zal komen, geïnspireerd door de verzen in Lucas 2:30-32 die Simon sprak toen hij het kindje Jezus zag: "...Want met eigen ogen heb ik de redding gezien die U bewerkt hebt ten overstaan van alle volken: een licht dat geopenbaard wordt aan de heidenen en dat tot eer strekt van Israël, uw volk."   Er waren speciale momenten van lofprijs, stille tijd, gebed voor de natiën, daarnaast plezier maken, gewoon bij elkaar zijn en spelletjes. Ons doel en ons gebed is voor de jongeren om de goedheid en redding van de Heer werkelijk te ervaren zelfs door moeilijke tijden, lijden en pijn, om Hem te kennen, van Hem te houden en enthousiast en gefascineerd te zijn door Zijn redding. Dank jullie wel voor jullie liefde en gebed.   King's Kids Galilea.

King’s Kids kamp

Mon , 31-8-2020
112 views

  Goedemiddag,   Aankondiging van King’s Kids kamp dit weekend:    --------------------   Bid alsjeblieft voor ons. Vandaag beginnen we met een King’s Kids kamp op het land van onze (schoon)ouders Anis en Nawal Barhoum. Er mogen volgens de huidige regels maar 30 personen op hetzelfde moment in een open ruimte zijn. Daarom zullen we elke avond een verschillende groep hebben: eerst de jongere tieners, daarna de leiders & helpers en dan de oudere tieners. Het thema gaat over redding en innerlijke genezing.  Bid alsjeblieft voor redding van sommigen van hen, nieuwe toewijding aan de Heer voor anderen en groei en toerusting voor de helpers en leiders.  Trouwens, school begint volgende week onder bepaalde restricties. Dat zijn nieuwe uitdagingen en nieuwe kansen voor ons als gezin. ? Dank jullie wel dat jullie naast ons staan als familie en in het werk! Veel liefs, De Grimbergs.  

King’s Kids dag – 13 oktober 2019

Mon , 4-11-2019
384 views

Maar u bent een uitverkoren geslacht, een koninkrijk van priesters, een heilige natie, een volk dat God zich verworven heeft om de grote daden te verkondigen van hem die u uit de duisternis heeft geroepen naar zijn wonderbaarlijke licht – 1 Petrus 2:9 De King’s Kids jongeren zijn altijd de hartslag van King’s Kids, de dynamiek, altijd onderweg, de verbindende schakel tussen de oudere en de jongere generatie. De afgelopen paar jaar hebben we hard gewerkt aan het afstemmen van het programma voor de jongeren op een manier die de waarden en principes van King’s Kids benadrukt en het daarmee niet weer een standaard jongerenbijeenkomst wordt.  Dit jaar voelden we dat de Heer ons leidde om elke 6 – 8 weken jongerendagen te houden, een wat langere bijeenkomst, het leven wat meer met elkaar delen, meer als een gemeenschap met elkaar discipel zijn, samenzijn, lofprijs en een uitdaging uit Gods Woord, ook een plaats waar ze vrienden mee naar toe kunnen brengen die dan het evangelie kunnen horen.  De eerste van dit soort dagen werd 13 oktober gehouden op het land van House of Light.  Het thema dat we deze dag in gebed ontvingen was: “Uitverkoren”, waarbij we ons herinneren dat we uitverkoren waren voordat we onszelf kenden, door God gekozen om geschiedenis te schrijven.  De dag was een gezegende ervaring. We hadden een paar nieuwe jongeren, maar meestal kwam de al een paar jaar toegewijde jeugd, plus de nieuwe 12-jarigen die we in de jongerengroep verwelkomden.  We besteedden wat tijd aan oriëntatie en de waarden en principes van King’s Kids. We besteedden veel tijd aan teambuilding-activiteiten inclusief het bereiden van de maaltijd.  Daarnaast gingen we in kleine groepen uiteen, dieper duiken in de verzen over uitverkoren zijn, besloten met een tijd van lofprijs en wat simpele taken zoals planten water geven. We zijn enthousiast over dit nieuwe initiatief en weten dat de Heer de jongeren zal ontmoeten tijdens deze jongerendagen.  We zouden het heel fijn vinden als jullie ons in gebed willen opdragen… hier zijn wat gebedspunten: Bid alstublieft voor een geest van lofprijzing onder de jongeren, dat hun harten zullen verlangen naar de aanwezigheid van de Heer en dat ze samenkomen om een altaar voor Hem te bouwen De uitdaging om de tijd te vinden waarop alle deelnemers en staf erbij kunnen zijn, vanwege verschillende vrije dagen in verschillende scholen en universiteiten.  Meer vrienden die komen en de boodschap van redding zullen ontvangen tijdens deze samenkomsten.  Overwinningen in de levens van de vele jongeren die moeite hebben in hun wandel met de Heer.  Een doelgedreven team dat opgebouwd zal worden, de waarden zal doorleven en Hem zal kennen en bekend maken.  Dank jullie wel dat jullie ons zegen en deel willen zijn van wat de Heer doet in ons midden!  

Upcoming Events


U bent hier: House of Light > About