Familiedag 2016 – Baptist Village, 15 oktober 2016

Mon , 2-1-2017
661 views

Als de zon schijnt op lachende gezichten van blije mensen, is God aan het werk!


Vroeg in de morgen, toen de auto werd volgeladen, werden de auto’s van schuimplastic opgepoetst en de kleine benzinestations waar je ook liefde kon tanken. We waren klaar om naar Baptist Village te gaan. Toen we daar aankwamen, maakten we alles klaar om Arabische en Joodse families te verwelkomen. Een paar maanden geleden deden ze allemaal mee met een gezinsweekend van King’s Kids. Het doel was nu om de diepte in de relaties in en tussen de families te vernieuwen en elke familie de gelegenheid te geven om tijd met elkaar door te brengen en van elkaars aanwezigheid te genieten.

Het thema van de dag was hoe onze liefdestank zoals in auto’s opnieuw te vullen. We begonnen dus om van elke familie een foto te maken. Hieronder kun je er een paar zien. Hoewel velen bijzonder grappig zijn, zijn ze allemaal ook erg ontroerend.

Met een kleine sketch wilden we laten zien hoe we liefde kunnen laten zien en verspreiden voor de rest van de familie, bijvoorbeeld als je kind thuiskomt uit school met een slecht cijfer en ze zijn daarover erg verdrietig. Wat doe je dan als ouders? Je kunt dan naar het benzinestation van persoonlijke tijd gaan en de liefdestank van de kinderen vullen door tijd met je kind door te brengen en te zeggen dat het de volgende keer allemaal goed komt. Met dit verhaal lieten de King’s Kids de families zien hoe je liefde kunt geven op een heel praktische manier. Hier en daar kregen kinderen en ouders de kans dit in praktijk te brengen door de anderen te omhelzen of even te knuffelen.

Na de lunch hadden de families de tijd om in praktijk te brengen wat ze leerden als familie. Samen gingen ze naar verschillende stations. Ze sneden wat groenten en gaven dit aan een andere familie. Ze kregen dan weer het bord dat de anderen klaargemaakt hadden en aten dit buiten onder de bomen als picknick. Op deze manier deelden ze de gave van blijdschap en vreugde waarbij ze andere mensen zegenden. Daarnaast hadden ze de gelegenheid om iemand anders hun liefde te tonen. Als een familie dachten ze aan een ander persoon die bemoediging nodig had of die ze zouden willen verrassen en ze baden samen voor die persoon.  Na het gebed kregen ze een grote keuze aan dingen als boeken en speelgoed om uit te kiezen en die persoon dat dan te schenken.

Het programma werd begeleid door onze Zwitserse partners die hier al diverse keren geweest zijn ter bemoediging en ons te leren hoe door te gaan.

 

Moge jullie de liefde van Christus ervaren, hoewel die zo groot is dat je die nooit zult begrijpen en moge jullie vervuld worden met de volheid van leven en kracht die komt van God (afgeleid van Efeziers 3:16).

 

 

 

This article is also available in English // Deutsch //

Recent News


Update op King’s Kids Israel campagne in Slovakije 2018

Sun , 28-10-2018
393 views

In 1993 stuurde de Heer een delegatie vanuit King’s Kids Zwitserland en Duitsland om wat nu King’s Kids Israël heet op poten te zetten. Afgelopen zomer zijn wij als King’s Kids Israël naar Slowakije gegaan om hun King’s Kids initiatief te helpen lanceren. Deze manier van doorgeven is duidelijk een prachtig Koninkrijksprincipe. 

King’s Kids kinderweekend Tabgha 2018

Mon , 11-6-2018
383 views

Van 1 – 3 juni hadden we een bijzonder weekend met de jonge King’s Kids in Tabgha. We bestudeerden het Woord van God, speelden in het water, deden detective- en waterspelletjes, we knutselden en we hadden gebedsstations.

Kamp voor families van leiders

Wed , 11-4-2018
489 views

Van 23-25 maart hadden we weer een fantastische familiedag waar Joodse, Arabische en Zwitsere families aan deelnamen in Baptist Village bij Petah Tiqva. We vierden dat we gezegend zijn door onze hemelse Vader en daarom ook in staat zijn om te geven en te dienen met een vreugdevol hart en daarmee ook een zegen te zijn voor anderen.

Upcoming Events