Familieteam Avonturenweekend Nazareth, 21 tot 23 oktober 2016

Mon , 2-1-2017
709 views

"Prijs de Heer, de visie van meer dan 30 jaar is uitgekomen!”. Geëmotioneerd kwamen bij Nawal de tranen in haar ogen. Veel andere leiders hadden dezelfde reactie bij het delen van hun emoties na dit zeer gezegende weekend. 


Alles begon met vroege voorbereidingen bij het maken van de programma’s, het kopen van snoep en drinken en vooral bij het zoeken naar Bijbelverzen voor dit weekend. Die Bijbelverzen waren het belangrijkst voor ons. We wilden God vragen wat Hij wilde doen op dat weekend met ons en de families. We baden dat Hij zijn overwinning zou laten zien over de vijanden die families uit elkaar willen rukken.

We gaven het hele weekend in Zijn veilige handen die ons het weekend in gebed lieten beginnen. We voelden Zijn geest ons omringen en dat gaf ons kracht en bemoediging. Daarnaast voelden wij de Heilige Geest alle generaties met elkaar verbinden met de belofte dat Hij ons dit weekend zal ondersteunen en met liefde zal vervullen.

De beste manier om mensen te laten zien hoe iets kan werken is niet alleen door Gods weg uit te leggen, maar ook door wat praktische tips te geven. De beste manier om mensen de wensen van God voor hun leven in een familie te laten zien is door een voorbeeld te zijn en door het te doen. Door Gods genade zijn wij Gods licht voor Zijn pad in de duisternis.

Er is echter nog een ander praktisch ding dat we gedaan hebben, namelijk de families uitdagen. Bijvoorbeeld op zaterdagmiddag hielden we een oefening waarbij de hele familie moest omgaan met uitdagingen om hen te bemoedigen strategieën te bedenken om met problemen om te gaan voordat die zich echt voordoen. Op die manier zijn ze beter voorbereid om op een positieve manier erop te reageren. Terwijl de hele familie uitdagingen als een blinde vader en een dove moeder trotseerden had iedere groep twee leden die motivatie en vreugde vertegenwoordigden en er waren om te vragen naar de beste manier om met de problemen in hun dagelijkse levens om te gaan.

Het was geweldig om te zien hoe de families samengroeiden in deze tijd en te observeren hoe ze genoten van de tijd met elkaar. Ze hadden lol met de spelletjes en ze baden met elkaar als Joden en Arabieren. Deze verbazingwekkende ervaring toonde ons de eenheid die gegeven wordt door Jezus, die de Redder van ons allemaal is.

Het weer was geweldig en de kinderen speelden voetbal op een prachtig veld. We genoten allemaal van slush, ijs, pannenkoeken en popcorn en hadden een geweldige tijd bij het ontmoeten van nieuwe broeders en zusters in Christus.

 

Een getuigenis van “A”:

Het Familieteam Avonturenweekend betekende zoveel voor onze familie.  Het hielp ons om onze familie als team te zien, dat iedereen van ons belangrijke stukjes zijn in de puzzel en wat God wil doen met een eensgezinde familie op veel levens effect zal hebben, misschien wel veel meer dan we zelf kunnen zien.

De locatie van het weekend was in een hostel in Nazareth. Onze familie had zoveel lol in het bij elkaar in dezelfde kamer zijn, spelletjes spelen, andere gelovigen ontmoeten en leren van het leidinggevende team. Ik wil deze retraite bij alle families van harte aanbevelen. We leerden zo veel en we groeiden zo hard! We kunnen niet wachten tot volgend jaar!

 

 

 

 

 

This article is also available in English // Deutsch //

Recent News


Update op King’s Kids Israel campagne in Slovakije 2018

Sun , 28-10-2018
393 views

In 1993 stuurde de Heer een delegatie vanuit King’s Kids Zwitserland en Duitsland om wat nu King’s Kids Israël heet op poten te zetten. Afgelopen zomer zijn wij als King’s Kids Israël naar Slowakije gegaan om hun King’s Kids initiatief te helpen lanceren. Deze manier van doorgeven is duidelijk een prachtig Koninkrijksprincipe. 

King’s Kids kinderweekend Tabgha 2018

Mon , 11-6-2018
383 views

Van 1 – 3 juni hadden we een bijzonder weekend met de jonge King’s Kids in Tabgha. We bestudeerden het Woord van God, speelden in het water, deden detective- en waterspelletjes, we knutselden en we hadden gebedsstations.

Kamp voor families van leiders

Wed , 11-4-2018
489 views

Van 23-25 maart hadden we weer een fantastische familiedag waar Joodse, Arabische en Zwitsere families aan deelnamen in Baptist Village bij Petah Tiqva. We vierden dat we gezegend zijn door onze hemelse Vader en daarom ook in staat zijn om te geven en te dienen met een vreugdevol hart en daarmee ook een zegen te zijn voor anderen.

Upcoming Events