Familieteam Avonturenweekend Nazareth, 21 tot 23 oktober 2016

Mon , 2-1-2017
1823 views

"Prijs de Heer, de visie van meer dan 30 jaar is uitgekomen!”. Geëmotioneerd kwamen bij Nawal de tranen in haar ogen. Veel andere leiders hadden dezelfde reactie bij het delen van hun emoties na dit zeer gezegende weekend. 


Alles begon met vroege voorbereidingen bij het maken van de programma’s, het kopen van snoep en drinken en vooral bij het zoeken naar Bijbelverzen voor dit weekend. Die Bijbelverzen waren het belangrijkst voor ons. We wilden God vragen wat Hij wilde doen op dat weekend met ons en de families. We baden dat Hij zijn overwinning zou laten zien over de vijanden die families uit elkaar willen rukken.

We gaven het hele weekend in Zijn veilige handen die ons het weekend in gebed lieten beginnen. We voelden Zijn geest ons omringen en dat gaf ons kracht en bemoediging. Daarnaast voelden wij de Heilige Geest alle generaties met elkaar verbinden met de belofte dat Hij ons dit weekend zal ondersteunen en met liefde zal vervullen.

De beste manier om mensen te laten zien hoe iets kan werken is niet alleen door Gods weg uit te leggen, maar ook door wat praktische tips te geven. De beste manier om mensen de wensen van God voor hun leven in een familie te laten zien is door een voorbeeld te zijn en door het te doen. Door Gods genade zijn wij Gods licht voor Zijn pad in de duisternis.

Er is echter nog een ander praktisch ding dat we gedaan hebben, namelijk de families uitdagen. Bijvoorbeeld op zaterdagmiddag hielden we een oefening waarbij de hele familie moest omgaan met uitdagingen om hen te bemoedigen strategieën te bedenken om met problemen om te gaan voordat die zich echt voordoen. Op die manier zijn ze beter voorbereid om op een positieve manier erop te reageren. Terwijl de hele familie uitdagingen als een blinde vader en een dove moeder trotseerden had iedere groep twee leden die motivatie en vreugde vertegenwoordigden en er waren om te vragen naar de beste manier om met de problemen in hun dagelijkse levens om te gaan.

Het was geweldig om te zien hoe de families samengroeiden in deze tijd en te observeren hoe ze genoten van de tijd met elkaar. Ze hadden lol met de spelletjes en ze baden met elkaar als Joden en Arabieren. Deze verbazingwekkende ervaring toonde ons de eenheid die gegeven wordt door Jezus, die de Redder van ons allemaal is.

Het weer was geweldig en de kinderen speelden voetbal op een prachtig veld. We genoten allemaal van slush, ijs, pannenkoeken en popcorn en hadden een geweldige tijd bij het ontmoeten van nieuwe broeders en zusters in Christus.

 

Een getuigenis van “A”:

Het Familieteam Avonturenweekend betekende zoveel voor onze familie.  Het hielp ons om onze familie als team te zien, dat iedereen van ons belangrijke stukjes zijn in de puzzel en wat God wil doen met een eensgezinde familie op veel levens effect zal hebben, misschien wel veel meer dan we zelf kunnen zien.

De locatie van het weekend was in een hostel in Nazareth. Onze familie had zoveel lol in het bij elkaar in dezelfde kamer zijn, spelletjes spelen, andere gelovigen ontmoeten en leren van het leidinggevende team. Ik wil deze retraite bij alle families van harte aanbevelen. We leerden zo veel en we groeiden zo hard! We kunnen niet wachten tot volgend jaar!

 

 

 

 

 

This article is also available in English // Deutsch //

Recent News


Een paar updates

Sun , 24-1-2021
864 views

 Deze namen zal hij dragen: Wonderbare raadsman, Goddelijke held, Eeuwige vader, Vredevorst. Jesaja 9:5b   Liefde verdraagt alles, gelooft alles, hoopt alles, volhardt in alles  (1 Kor. 13:7)   Eenheid volhardt ook ondanks de Covid-19 beperkingen, afstand houden, geen bezoeken, geen knuffels, enz. We kunnen ons nog steeds in de grenzeloze maat van Gods liefde verheugen.    En jullie, beste gebedsstrijders en vrienden, zijn een prachtig teken van goedheid van Gods hart naar het onze.    We hopen dat jullie Kerstfeest  en elke dag van het nieuwe jaar zal blijven overvloeien met Gods Liefde, Licht, Gezondheid, Bescherming en Vreugde. ‘ Een paar updates Wij, de Barhoums, seniors en juniors, en de House of Light staf, prijzen de Heer voor Zijn Zorg en bescherming gedurende het hele jaar 2020. Door de Kracht van de Heilige Geest gaan we door met de missies waarvoor we gekozen zijn om die te vervullen. De Heer is aan het werk. Gevangeniswerk   Het is niet hetzelfde om alles via de sociale media te moeten doen, vooral niet bij het "bezoeken" van gevangenen via Zoom videoconferenties. Maar God met Zijn Heilige Geest voorziet in de tekortkomingen van ons en van de sociale media.    Een aantal gedetineerden belt ons wekelijks op om een Bijbelstudie van Anis te krijgen, hun hart voor de Heer uit te storten en te eindigen met gebed terwijl Hij hun harten troost met Zijn Levende Woord.    Door de kracht van de Heer en jullie gebeden heeft een gedetineerde een operatie ondergaan en is aan het herstellen. Een andere studeert christelijke theologie via een schriftelijke cursus. Een ex-gevangene die de Heer als Zijn Redder aannam gaat morgen trouwen.   We leggen ook korte bezoekjes af aan de families van gevangenen, meestal buiten in hun eigen steden en dorpen. We proberen voor hun geestelijke en fysieke noden te zorgen.       King's Kids We kunnen wel zeggen dat de activiteiten van de King's Kids en de jonge leiders verdubbeld zijn via Zoom naast de kleine groepssamenkomsten. In augustus hielden we een paar kampen van een nacht op ons land en ondanks hadden we speciale activiteiten voor Thanksgiving en Kerst. Het House of Light land en bediening We hebben het voorrecht om het land te hebben, vol van fysieke en geestelijke vrucht. Al onze samenkomsten, bezoeken en zielszorg vindt daar plaats. Als het regent, gebeurt dit via de telefoon.   enjoy some photos here                 /. 

King’s kids kamp

Mon , 7-9-2020
999 views

King’s Kids camp  27-31 Na maanden fysiek apart te zijn geweest hadden we eindelijk de kans om een King's Kids kamp te houden op het land van Abu Naeem (Anis Barhoum) met de jongeren. Het thema was "Kerstmis in augustus"- om onze ogen te richten op de redding die is gekomen en nog zal komen, geïnspireerd door de verzen in Lucas 2:30-32 die Simon sprak toen hij het kindje Jezus zag: "...Want met eigen ogen heb ik de redding gezien die U bewerkt hebt ten overstaan van alle volken: een licht dat geopenbaard wordt aan de heidenen en dat tot eer strekt van Israël, uw volk."   Er waren speciale momenten van lofprijs, stille tijd, gebed voor de natiën, daarnaast plezier maken, gewoon bij elkaar zijn en spelletjes. Ons doel en ons gebed is voor de jongeren om de goedheid en redding van de Heer werkelijk te ervaren zelfs door moeilijke tijden, lijden en pijn, om Hem te kennen, van Hem te houden en enthousiast en gefascineerd te zijn door Zijn redding. Dank jullie wel voor jullie liefde en gebed.   King's Kids Galilea.

King’s Kids kamp

Mon , 31-8-2020
983 views

  Goedemiddag,   Aankondiging van King’s Kids kamp dit weekend:    --------------------   Bid alsjeblieft voor ons. Vandaag beginnen we met een King’s Kids kamp op het land van onze (schoon)ouders Anis en Nawal Barhoum. Er mogen volgens de huidige regels maar 30 personen op hetzelfde moment in een open ruimte zijn. Daarom zullen we elke avond een verschillende groep hebben: eerst de jongere tieners, daarna de leiders & helpers en dan de oudere tieners. Het thema gaat over redding en innerlijke genezing.  Bid alsjeblieft voor redding van sommigen van hen, nieuwe toewijding aan de Heer voor anderen en groei en toerusting voor de helpers en leiders.  Trouwens, school begint volgende week onder bepaalde restricties. Dat zijn nieuwe uitdagingen en nieuwe kansen voor ons als gezin. ? Dank jullie wel dat jullie naast ons staan als familie en in het werk! Veel liefs, De Grimbergs.  

Upcoming Events