King's Kids Challenge

Mon , 31-5-2010
623 views

King's Kids Challenge


 

 

King's Kids Challenge 

King's Kids Challenge is een twee jaar geleden opgestart initiatief dat vergelijkbaar is met de christelijke padvinders. Omdat jongens het vaak leuk vinden om buitenactiviteiten te ondernemen, hun praktische vaardigheden te gebruiken en te verbeteren, hun grenzen te verkennen en te leren van de natuur, biedt King’s Kids Challenge een manier om veel te leren over het eigen karakter en de eigen persoonlijkheid, over de natuur en het meest belangrijk: over God. 

 

Vooral als we in de natuur zijn vinden we veel voorbeelden en manieren om Gods woord te onderwijzen op een visuele, gemakkelijk te onthouden en spannende wijze. Vaak kunnen de deelnemers geestelijke principes uit zichzelf ervaren. Op bijna elke bijeenkomst gaat de groep naar een bos vlakbij om vuur te maken, gereedschap te gebruiken, trektochten te maken, te leren over oriëntatie, hoe een bivak te bouwen, eerste hulp, enz. Af en toe zijn er ook uitstapjes of korte kampen. Op een bijeenkomst hebben we vuur gemaakt en was gesmolten om toortsen te maken met een houten stok en stukken stof. Bij de volgende bijeenkomst werden de jongens gemotiveerd om een stille mars in het duister te maken waarbij hen gevraagd werd of ze echt op Jezus vertrouwen. Later, toen we de toortsen aanstaken, konden we spreken over het licht zijn in de duisternis van de wereld. 

 Een van de doelen van King’s Kids Challenge is om jonge mannen te laten zien dat plezier hebben en een heilig leven leiden hand in hand kunnen gaan. Een ander doel is om hun geest en verstand te scherpen om basisprincipes te gaan begrijpen en te leren wat echt belangrijk is in het leven. King’s Kids Challenge is een alternatief voor computerspelletjes en televisie en is sterk gebaseerd op samen optrekken en vriendschap in een kleine groep. Het King’s Kids Challenge team is verdeeld in twee leeftijdsgroepen: 9-11 jaar en 12-14 jaar met hoogstens 6 kinderen in elk team. Zij komen elke twee weken bij elkaar op woensdag- of donderdagmiddag van 4 tot 6.

 

 

This article is also available in English //

Recent News


Update op King’s Kids Israel campagne in Slovakije 2018

Sun , 28-10-2018
393 views

In 1993 stuurde de Heer een delegatie vanuit King’s Kids Zwitserland en Duitsland om wat nu King’s Kids Israël heet op poten te zetten. Afgelopen zomer zijn wij als King’s Kids Israël naar Slowakije gegaan om hun King’s Kids initiatief te helpen lanceren. Deze manier van doorgeven is duidelijk een prachtig Koninkrijksprincipe. 

King’s Kids kinderweekend Tabgha 2018

Mon , 11-6-2018
383 views

Van 1 – 3 juni hadden we een bijzonder weekend met de jonge King’s Kids in Tabgha. We bestudeerden het Woord van God, speelden in het water, deden detective- en waterspelletjes, we knutselden en we hadden gebedsstations.

Kamp voor families van leiders

Wed , 11-4-2018
490 views

Van 23-25 maart hadden we weer een fantastische familiedag waar Joodse, Arabische en Zwitsere families aan deelnamen in Baptist Village bij Petah Tiqva. We vierden dat we gezegend zijn door onze hemelse Vader en daarom ook in staat zijn om te geven en te dienen met een vreugdevol hart en daarmee ook een zegen te zijn voor anderen.

Upcoming Events