King’s Kids Nazareth campagne

Mon , 23-11-2015
728 views

Half november kwamen de King’s Kids groepen van Shefa’-Amer en Jeruzalem bij elkaar in Nazareth voor een gezamenlijk campagneweekend waarbij ze een voorbeeld van eenheid waren in de huidige gespannen tijden.


 

 

In een van de conferentiezalen van het St. Margaret Guesthouse in Nazareth oefent een jeugdgroep op een dansopvoering met een pakkend christelijk nummer die uit de luidsprekers komt. De deur ernaast hebben een aantal tieners veel lol bij het leren hoe je ballonfiguren kunt maken zoals bloemen, zwaarden en de beroemde ballonpoedel. Als je de lange gang ingaat zijn er een aantal tafels met kleine cadeautjes en hopen inpakpapier en linten met daaromheen weer een groep jonge Israëliërs die druk bezig zijn om het voorbereiden van diverse cadeaupakketjes

 

Wat dit zelfs nog meer bijzonder maakt is het feit dat al deze groepen zijn samengesteld uit jonge mensen van zowel Joodse als Arabische achtergrond. Het is november 2015 en we zijn bij het gezamenlijke campagneweekend van King’s Kids Israël in Nazareth.

 

Dit campagneweekend begon op vrijdagmiddag met gezamenlijke tijd van lofprijs (met Engelse, Arabische en Hebreeuwse liedjes) en een getuigenis van Alon Grimberg die vertelde hoe hij als tiener door God geroepen werd. Daarna werd de jeugd uit Galilea en Jeruzalem verdeeld in gemengde groepen van zes of zeven om een aantal uitdagingen met elkaar aan te gaan om elkaar beter te leren kennen en zo het ijs te breken aan het begin van het evenement. In een van deze spelletjes moeten de King’s Kids een ei beschermen tegen breken in een val van 2 m met alleen 25 rietjes en plakband om een landingsgestel te maken; bij een andere uitdaging moesten ze een zekere afstand overbruggen door op een kleine hoeveelheid “ijsschotsen” te stappen – terwijl de helft van hen is geblinddoekt. Voor elk gepasseerde uitdaging kreeg de groep een stukje code waarmee een geheime boodschap kon worden ontcijferd die uiteindelijk hen naar een schat van welverdiend snoepgoed leidde, bewaakt door Nawal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De derde en laatste gedeelte van vrijdagavond was de voorbereiding voor het ziekenhuisbezoek dat voor de volgende dag gepland stond. De King’s Kids splitsten hiervoor weer in verschillende groepen en bereidde de dansen, ballonfiguren en cadeautjes voor zoals hierboven al beschreven. Deze activiteiten gaven ook goede gelegenheid voor conversaties die nog lang doorgingen – soms tot in het midden van de nacht.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdagmorgen begon met een tijd van lofprijzing en Bijbelstudie. Daarna boden de King’s Kids leiders korte trainingen aan in het praten over je geloof met joden, moslims, atheïsten, mensen met christelijke achtergrond of kinderen, bedoeld om de jongeren voor te bereiden voor het komende ziekenhuisbezoek.

 

 

 

 ‘s Middags reden de King’s Kids naar het Scottish Hospital een paar straten verderop en verdeelden zich in groepen om de patiënten op de verschillende afdelingen te bezoeken. Daar voerden zij hun dansen op in de gangen, gaven de cadeautjes en brachten tijd door met gewoon praten of bidden met de patiënten en hun families. Wat ik kan melden is dat dit vooral op de kinderafdeling resulteerde in veel glimlachen en heldere ogen!

 

 

 

 Het King’s Kids ziekenhuisbezoek werd afgesloten met wat praktisch vrijwilligerswerk in en rond de ziekenhuiskapel, het wassen van ramen en aanvegen van tuinen en de straten erom heen en een terugkoppelmoment waar de jongeren hun indrukken en gedachten over het weekend konden uiten. Alles bij elkaar gaven deze twee dagen aan de ene kant een grote kans voor de tieners van verschillende achtergrond om bij elkaar te komen en elkaar een beetje beter te leren kennen. Aan de andere kant was het ziekenhuisbezoek voor sommige jongeren de eerste keer en was het een bijzondere gelegenheid voor hen om te praten en over hun geloof te vertellen.

 

 

 


 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 


Een video van het campagneweekend kunt u zien op youtu.be/oG5fw6W2OVg

This article is also available in English //

Recent News


Update op King’s Kids Israel campagne in Slovakije 2018

Sun , 28-10-2018
393 views

In 1993 stuurde de Heer een delegatie vanuit King’s Kids Zwitserland en Duitsland om wat nu King’s Kids Israël heet op poten te zetten. Afgelopen zomer zijn wij als King’s Kids Israël naar Slowakije gegaan om hun King’s Kids initiatief te helpen lanceren. Deze manier van doorgeven is duidelijk een prachtig Koninkrijksprincipe. 

King’s Kids kinderweekend Tabgha 2018

Mon , 11-6-2018
383 views

Van 1 – 3 juni hadden we een bijzonder weekend met de jonge King’s Kids in Tabgha. We bestudeerden het Woord van God, speelden in het water, deden detective- en waterspelletjes, we knutselden en we hadden gebedsstations.

Kamp voor families van leiders

Wed , 11-4-2018
490 views

Van 23-25 maart hadden we weer een fantastische familiedag waar Joodse, Arabische en Zwitsere families aan deelnamen in Baptist Village bij Petah Tiqva. We vierden dat we gezegend zijn door onze hemelse Vader en daarom ook in staat zijn om te geven en te dienen met een vreugdevol hart en daarmee ook een zegen te zijn voor anderen.

Upcoming Events