King's Kids bezoeken Holland

Sun , 22-11-2009
1057 views

De King’s Kids Israel hebben hun tournee in Nederland voltooid. Een groep van 6 Joodse en 6 Arabische Kids – van wie 2 Palestijns – hebben in Nederland op diverse plaatsen opvoeringen gegeven


 

 

 

   St. Vrienden van the House of Light

 telefoon/fax: 078-6214664

  website: www.houseoflight.net

  e-mail: holight@xs4all.nl

  giro: 333842 

 

 Dordrecht, november 2009
13e jaargang, nummer 2

 

 

 Altijd jong

De schoonheidsindustrie floreert als nooit tevoren. Mensen willen er jong en strak uitzien en gebruiken pillen en smeerseltjes en ze gaan naar schoonheidssalons en klinieken. “Mannen massaal aan de botox”, stond in grote letters in de krant. Ook mannen willen er tegenwoordig jonger uitzien dan ze in werkelijkheid zijn. Ze voelen zich beter en het is goed voor hun carrière, schrijft de krant.
Op zichzelf is er niets op tegen om er goed uit te zien, maar als je beheerst wordt door de schoonheidscultuur en je gaat denken dat je het leven daarmee naar je hand kunt zetten, is er iets mis. Voldoende beweging en een evenwichtige voeding moet genoeg zijn in dit leven. We ontkomen niet aan veroudering en alle mensen moeten sterven. Het gaat er echter niet om of we er aan de buitenkant mooi uitzien, maar van binnen!

De bekende zanger Bob Dylan schreef het prachtige lied “Forever young” (Altijd jong). Hij heeft het niet over chirurgische ingrepen of het slikken van dure pillen. Hij zingt over de zegen van God. “Dat je idealen waar mogen worden. Dat je moedig en sterk mag zijn. Dat je de lichten om je heen mag zien. Dat je mag staan voor gerechtigheid en waarheid”.  “May you stay forever young,” is het steeds terugkerende refrein.

Het doet me denken aan de psalmen en spreuken. Ps. 103 zegt: “Die uw ziel verzadigt met het goede, zodat uw jeugd zich vernieuwt als die van een arend”.  Spreuken 3 zegt: “Vergeet onderwijzing van God niet en bewaar zijn geboden. Lengte van dagen, en jaren van leven en vrede zullen zij u vermeerderen.”

Het is een voorrecht als je met deze principes bent opgevoed of als je ze in je latere leven hebt leren kennen. Dan hoef je niet naar pillen te grijpen of je lichaam te laten bewerken met botox. De tv en de media schotelen ons een schijnwereld voor van glitter en glamour, maar in de wereld is de nood groot. In Afrika komen mensen om van de honger, aardbevingen en overstromingen zijn aan de orde van de dag. In ons land is er het verdriet om mensen die verongelukken, verslaafd zijn, lijden aan kanker, dementie en eenzaamheid. Het stemt tot droefheid en velen zien uit naar de dag van de Heer. Toch gaat het leven verder in hoop en verwachting. “Forever young” mag onze bede zijn voor u allen!

Financiën
Als bestuur zijn we dankbaar voor de giften die we van u hebben ontvangen. Het heeft ons in staat gesteld om Anis, Nawal, Alon, Rajaa’ en de King's Kids onderdak aan te bieden. Voor het vervoer werden twee busjes gehuurd. Dit is betaald door iemand die de House of Light een zeer warm hart toedraagt. De totale kosten voor verblijf, brandstof, eten, etc. bedroegen € 3048,87. Hiervan moet nog ruim € 600, - worden terugbetaald. De verwachting is dat we dit spoedig kunnen doen. De bodem van de kas was namelijk bereikt, mede omdat we begin september nog € 5000, - hebben overgemaakt naar The House of Light om te helpen met het bekostigen van vliegtickets voor alle deelnemers, ziektekosten- en reisverzekering, enz. Dit alles was mogelijk dankzij gevers uit: Lahti (Finland), Hamburg (Duitsland), Hoogvliet, Amstelveen, Molenaarsgraaf, Dordrecht, Papendrecht, Aldeboarn, Houten, Oosterhout, Utrecht, Nieuwegein, Biddinghuizen en Krimpen a/d IJssel. Van enkele gevers is het adres niet bekend.


Hartelijk dank voor uw gebeden, uw belangstelling en uw gaven!

 

 

De King’s Kids zeggen “Dank u wel!” 

 

 


De King’s Kids Israel hebben hun tournee in Nederland voltooid. Een groep van 6 Joodse en 6 Arabische Kids – van wie 2 Palestijns – hebben in Nederland op diverse plaatsen opvoeringen gegeven. De opkomst lag tussen de 50 en 600 mensen, maar getallen doen er niet zo toe. Wij geloven dat iedereen van wie de Heer wilde dat hij of zij aanwezig was, er ook inderdaad bij was.
 
Alle opvoeringen zijn heel succesvol verlopen. De liederen waar de Kids op dansten, werden ook door de Kids zelf geïntroduceerd en zij gaven ontroerende getuigenissen van hoe belangrijk het is om dicht bij de Heer te leven, dicht bij de Heer te blijven en hoe de Heer eenheid tussen hen gaf, ondanks hun zo verschillende achtergronden. In en rond Israel leven Joden en Arabieren in het algemeen volledig gescheiden van elkaar en beide groepen koesteren veel haat en vooroordelen tegen elkaar. Jezus leert ons echter om diegenen die doorgaans “de vijand” genoemd worden lief te hebben en het publiek werd erg geraakt bij het samen zien dansen van de Israëlisch-Arabische, Israëlisch-Joodse en Palestijns-Arabische Kids in eenheid voor de Heer.
 
De Kids zijn zelf ook geestelijk gegroeid tijdens hun verblijf in Nederland. De hele groep is aanzienlijk ten goede veranderd en dat komt alleen maar door het werk van de Heilige Geest in eenieder van hen. De meeste Kids voeren al een tijd met elkaar dansen op en kennen elkaar al goed, maar er is nu zelfs nog veel meer vriendschap, veel meer eenheid en veel meer begrip voor elkaars achtergronden. Nu komt een overzicht van de tour van dag tot dag…….
 
 Donderdag 2

0 augustus


Negen van de twaalf Kids kwamen op ’s middags op Schiphol aan. Dit ging niet helemaal zonder moeite. De Palestijnse Kids kregen een paar dagen van tevoren te horen dat ze toch niet via Tel Aviv mochten reizen. Er moesten dus alsnog hals over kop tickets via Amman geregeld worden en pas op de reisdag zelf kwamen die tickets beschikbaar. De Palestijnse Kids waren toen al letterlijk op Gods genade naar het vliegveld van Amman gereisd... Vandaaruit reisden ze naar Frankfurt. In Frankfurt kwam een Arabischsprekende man op hen af, die hen begeleidde naar de juiste gate en met hen bleef wachten bij de gate tot de Israelische Kids kwamen met wie ze samen naar Amsterdam zouden reizen. Daarna moest hij snel weg om zijn eigen vliegtuig te halen. Tot op heden weten wij niet wie die man was …. Of hij letterlijk een engel was of niet: hij was in ieder geval een gebedsverhoring! De andere drie Kids waren bij een Musalaha bijeenkomst in Duitsland en zij arriveerden ’s avonds op Schiphol.

 Vrijdag 21 augustus


Overdag oefenen voor de optredens en een kijkje bij de molens van Kinderdijk. ’s Avonds een ontmoeting met de gastgezinnen van de evangelische gemeente Jozua in Dordrecht, waar ze 2 nachten zouden blijven.

 

 

 

 

Zaterdag 22 augustus
Een optreden in het bejaardenhuis Soenda in Vlaardingen.

 

 

 

 

 

 Zondag 23 augustus


Optreden (2x!) in Jozua in Dordrecht. Tijdens de preek gingen de Kids met de kinderen van de gemeente mee naar de zondagsschool om hen daar een dans aan te leren. Die voerden ze aan het einde van de dienst allemaal gezamenlijk op. Het publiek werd uitgenodigd mee te doen. ’s Avonds gaven de Kids een optreden in de Elimkerk in Papendrecht.

 

  

Maandag

24 augustus

Onze voorzitter Ria Verdoorn was jarig! We vierden dat bij boerderij De Notenhoeve in Ottoland, waar de Kids haar feliciteerden en daarna allerhande spelletjes deden om meer kennis te maken met het Nederlandse plattelandsleven.

 

 

 

 

 

 

 Dinsdag 25 augustus
De hele dag waren de Kids te gast bij de Near East Ministry in Nijkerk. De vroegere House of Light-vrijwilligers Ies en Jeane Roos waren hun gastheer en gastvrouw. Onder leiding van dit creatief zeer begaafde echtpaar konden de Kids daar hun eigen creatieve gaven oefenen. ’s Avonds gaven ze een optreden.

 

 


Woensdag 26 augustus


Overdag waren wij te gast bij Jeugd met een Opdracht in Heerde. Die runnen de King’s Kids Nederland. De Nederlandse Kids waren er niet vanwege de vakantieperiode, maar de leiding was er wel en we hadden een leuke uitwisseling. ’s Avonds gaven de Kids een optreden op camping De Betteld in Zelhem.

 

 

  

Donderdag 27 augustus
’s Ochtends een barbecue bij familie van Johan Schep die daarna had geregeld dat de Kids een museum van kleding uit het begin van de 20e eeuw mochten bezoeken in Lexmond. Omdat de eigenaresse er niets voor wilde hebben, gaven ze een privé-optreden voor haar in klederdracht:
King’s Kids Go Dutch 1909!

’s Avonds gingen de Kids naar de Ichtuskerk in Amersfoort voor een optreden en een jeugdavond. Aan de hand van een spel konden de Kids daar met de aanwezige jeugd ervaringen uit het dagelijks leven uitwisselen.

Vrijdag 28 augustus


De Kids gingen die dag naar Texel. We waren te gast bij Jan en Paula Brouwer. King’s Kids leider Alon Grimberg kwam in zijn jeugd veel bij hen op Texel. Overdag genoten de Kids van het bos en het strand en ’s middags gaven ze een optreden in de gereformeerde kerk in Den Burg.

 

 

 

  

Zaterdag 29 augustus
’s Ochtends gaven de King’s Kids een optreden in de Shabbath gemeente in Dordrecht. Deze sterk op Israel georiënteerde gemeente vond het heel leuk om op deze wijze kennis te maken met zowel Joodse als Arabische en Palestijnse Kids en hen in eenheid te zien optreden. ’s Avonds gaven de Kids hun laatste optreden van deze tour in scholengemeenschap De Passie in Utrecht. Dit optreden werd vooraf gegaan door een rap-optreden van Spitfire. Dit viel bij de Kids in bijzonder goede smaak.

 

Zondag 30 augustus
Evaluatie, inpakken en wegwezen. Ook dat wegwezen ging weer niet helemaal vanzelf. De Palestijnse Kids moesten met een eerdere vlucht naar Frankfurt dan de Israëlische. Het is pijnlijk dat op deze wijze weer Kids vanwege hun afkomst gescheiden moesten worden van de rest van de groep. Hoe dan ook, iedereen is weer veilig thuisgekomen en het internet blijkt een heel nuttig medium om met elkaar contact te houden.

 

Verslag door King’s Kid Rajaa’ Hanna

Wat hebben twee Palestijnse Arabieren, vier Israëlische Arabieren en zes Messiaanse Joden met elkaar gemeen?

Wat denkt u van Jezus Christus!


De groep hierboven beschreven, geleid door Anis & Nawal Barhoum en Alon & Rajaa’ Grimberg, reisde 10 dagen door Nederland en ervoer de Heer op machtige wijze.

De tour was georganiseerd door St. Vrienden van the House of Light Nederland die een bijzonder programma voor ons team in elkaar gezet had en een prachtige boerderij om in te logeren, bijzondere toeristische uitstapjes en mooie locaties om op te treden geregeld had…. we prijzen de Heer voor hen en zijn heel erg dankbaar.

Ons programma in Nederland was zeker intensief: elke dag begon met ontb

ijt, individuele stille tijd gevolgd door lofprijzing en daarna meteen door naar de activiteiten van die dag die meestal 1 tot 3 opvoeringen inhield op diverse plaatsen in het prachtige Nederland. We brachten veel tijd op de weg door en genoten van de ritten, die voor ons “quality time” waren, waarbij wij niet alleen veel lol hadden, maar ook dichter naar elkaar toegroeiden. Voor elke opvoering hadden wij “hartsvoorbereiding” om te bidden en “Gods wapenrusting” om te doen om zo fysiek en geestelijk bereid te zijn voor onze missie!

Onze opvo

eringen bestonden uit 5 tot 12 dansen en drama’s, afhankelijk van de tijd die ons gegeven werd. Tussen vrijwel elk lied gaven er een of twee uit ons team een getuigenis of vertelden gewoon iets over het volgende nummer. Ik werd persoonlijk heel bemoedigd bij het horen van het door ons team zo vrijmoedig getuigen van hun geloof! 
Ik genoot en werd erg bemoedigd door de grote vreugde en het enthousiasme dat ons team had. Zelfs als we heel moe waren, beantwoordde God onze gebeden door onze vreugde en kracht te vernieuwen voor elke opvoering, altijd volledig voor de Heer met volledig nieuwe kracht, alsof dat het eerste was wat we die dag deden!

Teru

gkijkend op de 13 opvoeringen die we deden, zie ik hoe God met ons was op el
ke stap op onze weg, hoe hij ons beschermde en voor ons zorgde en ons grote gelegenheid gaf om te getuigen en te vertellen van ons geloof. Ook hadden we één op één gesprekken met het publiek na elk optreden.

Eenheid was een speciale zegen voor ons team deze zomer! Die eenheid hadden we als hele groep, ongeacht wie we zijn of wat onze achtergrond is of wat dan ook! Alles werd opzij gezet en samen overwonnen we die scheidingsmuur en werden één in Christus. We getuigden hierover en we leefden ook echt zo! Eenheid in lofprijzing en gebed en het bekendmaken van de naam van de Heer die Eén is was altijd een sleutel tot de overwinning in elke geestelijke strijd die we tegenkwamen!

 

Op onze weg naar huis hadden we veel problemen. Een van de moeilijkste probleme

n was voor onze twee Palestijnse vrienden die al vanaf Duitsland alleen moesten reizen. Vanwege Israëlische reisbeperkingen moesten ze vliegen via Jordanië in plaats van via Tel Aviv zoals de rest van ons. Ze moesten op eigen houtje naar huis, naar Beit Sahour, zien te komen, omdat hun ouders geen toestemming kregen van de regering om hen van de grens op te halen, dit nog afgezien van het feit dat het de eerste keer was dat ze in een vliegtuig hadden gezeten! We prijzen God die Zijn kinderen niet alleen laat en voorzag in een “engel” op de vlucht van Duitsland naar Amman die hen verder hielp, zelfs tot aan de grens. 

Bij problemen zoals deze gingen we in hand in hand in een cirkel staan en bidden, zonder er ons om te bekommeren wie er in de buurt was of wat ze van ons dachten. Op de dag van onze thuisreis deden we dit zeven keer, om u een idee te geven van de moeilijkheden die we hadden. 

Ik ben ervan overtuigd dat alles waar we bij onze thuisreis doorheen moesten ons geloof versterkte, zowel individueel als groep!

Afgezien hiervan hadden we zo’n geweldige tijd met ons team! Ze hebben zoveel energie en zoveel plezier en ze zijn zo levendig! Ik werd gezegend door elke persoon binnen onze groep, zulke verbazingwekkende jonge mensen met een sterk verlangen naar God!

We prijzen de Heer omdat Hij zo goed voor ons is…. En wij bidden dat Hij blijft werken in onze levens, om ons op te bouwen tot echte werktuigen om Zijn waardige naam voort te dragen en Hem te verheerlijken. …

Wij willen graag iedereen bedanken voor alle gebeden, inzet en andere ondersteuning! Boven alles willen wij onze Heer Jezus danken zonder Wie niets van dit alles zelfs maar bij benadering mogelijk zou zijn!

 

This article is also available in English //

Recent News


King’s Kids dag – 13 oktober 2019

Mon , 4-11-2019
286 views

Maar u bent een uitverkoren geslacht, een koninkrijk van priesters, een heilige natie, een volk dat God zich verworven heeft om de grote daden te verkondigen van hem die u uit de duisternis heeft geroepen naar zijn wonderbaarlijke licht – 1 Petrus 2:9 De King’s Kids jongeren zijn altijd de hartslag van King’s Kids, de dynamiek, altijd onderweg, de verbindende schakel tussen de oudere en de jongere generatie. De afgelopen paar jaar hebben we hard gewerkt aan het afstemmen van het programma voor de jongeren op een manier die de waarden en principes van King’s Kids benadrukt en het daarmee niet weer een standaard jongerenbijeenkomst wordt.  Dit jaar voelden we dat de Heer ons leidde om elke 6 – 8 weken jongerendagen te houden, een wat langere bijeenkomst, het leven wat meer met elkaar delen, meer als een gemeenschap met elkaar discipel zijn, samenzijn, lofprijs en een uitdaging uit Gods Woord, ook een plaats waar ze vrienden mee naar toe kunnen brengen die dan het evangelie kunnen horen.  De eerste van dit soort dagen werd 13 oktober gehouden op het land van House of Light.  Het thema dat we deze dag in gebed ontvingen was: “Uitverkoren”, waarbij we ons herinneren dat we uitverkoren waren voordat we onszelf kenden, door God gekozen om geschiedenis te schrijven.  De dag was een gezegende ervaring. We hadden een paar nieuwe jongeren, maar meestal kwam de al een paar jaar toegewijde jeugd, plus de nieuwe 12-jarigen die we in de jongerengroep verwelkomden.  We besteedden wat tijd aan oriëntatie en de waarden en principes van King’s Kids. We besteedden veel tijd aan teambuilding-activiteiten inclusief het bereiden van de maaltijd.  Daarnaast gingen we in kleine groepen uiteen, dieper duiken in de verzen over uitverkoren zijn, besloten met een tijd van lofprijs en wat simpele taken zoals planten water geven. We zijn enthousiast over dit nieuwe initiatief en weten dat de Heer de jongeren zal ontmoeten tijdens deze jongerendagen.  We zouden het heel fijn vinden als jullie ons in gebed willen opdragen… hier zijn wat gebedspunten: Bid alstublieft voor een geest van lofprijzing onder de jongeren, dat hun harten zullen verlangen naar de aanwezigheid van de Heer en dat ze samenkomen om een altaar voor Hem te bouwen De uitdaging om de tijd te vinden waarop alle deelnemers en staf erbij kunnen zijn, vanwege verschillende vrije dagen in verschillende scholen en universiteiten.  Meer vrienden die komen en de boodschap van redding zullen ontvangen tijdens deze samenkomsten.  Overwinningen in de levens van de vele jongeren die moeite hebben in hun wandel met de Heer.  Een doelgedreven team dat opgebouwd zal worden, de waarden zal doorleven en Hem zal kennen en bekend maken.  Dank jullie wel dat jullie ons zegen en deel willen zijn van wat de Heer doet in ons midden!  

Familiedag – een team dat een is in gebed

Thu , 31-10-2019
276 views

Familiedag 20 oktober 2019 Familie – een team dat een is in gebed.  Wees over niets bezorgd, maar vraag God wat u nodig hebt en dank hem in al uw gebeden. 7Dan zal de vrede van God, die alle verstand te boven gaat, uw hart en gedachten in Christus Jezus bewaren – Filippenzen 4:6-7 Een familie die samen bidt, blijft ook samen.  Dat is niet zomaar een gezegde, maar een waarheid.  Deze jaarlijkse familiebemoedigings-dag was bestemd voor families uit het hele lichaam van Christus, families die beseffen dat ze bemoedigd moeten worden, families die geloven in de kracht van gebed.  Als een familie ervoor kiest om een te zijn in gebed, weet de vijand dat hij verslagen is.  Eenentwintig families kwamen om deel te nemen. Samen met de families van stafleden en individuen waren we met 150 mensen.  Familiedagen betekenen veel interactie, veel creativiteit en manieren om de harten van verschillende leeftijden te bereiken.  Deze dag zette de schijnwerper op gebed als echtpaar en als familie en verfriste in de harten van iedereen die aanwezig was het verlangen om te vechten voor eenheid in gebed in onze huizen, een gebedsstrategie op te zetten en daar ook heel serieus mee om te gaan.  Elke familie nam tijd om een mini-gebedsmuur te bouwen, een plaats om te schrijven en hun gebedspunten te posten en te kiezen er samen voor te bidden.  Veel families vonden de creatieve gebedsstations geweldig. Ieder station stond voor een verschillende manier van gebed zoals dankzegging, lofprijzing, smeekbede, voorbede en berouw.  Velen zeiden dat ze vooral het station waardeerden waar ze een glas van de vrucht van de Geest konden nemen, diegene waarvan ze voelden dat ze dat in hun leven nodig hadden en hun families baden voor hen om met die vrucht gevuld te worden.  Anderen waardeerden de vossenjacht-gebedswandeling en genoten van het in beweging zijn tijdens het gebed.  Velen zeiden aan het eind van de dag dat ze verfrist waren in hun visie en besluit tot gebed als echtpaar en als gezin en dat ze creatieve hulpmiddelen hadden gekregen om thuis te gebruiken en toe te passen.  Halleluja, Hij overwint! Dank jullie wel voor jullie gebed voor ons. We wisten dat we een strijdtoneel tegemoet gingen, maar we voelden dat jullie gebeden ons voortstuwden.  Bid alsjeblieft voor de families, dat ieder hun strategie zal vinden om samen in gebed als familie een te zijn en dat ze versterkt zullen worden als ze het in hun dagelijks leven zullen toepassen.   

Update op King’s Kids Israel campagne in Slovakije 2018

Sun , 28-10-2018
1024 views

In 1993 stuurde de Heer een delegatie vanuit King’s Kids Zwitserland en Duitsland om wat nu King’s Kids Israël heet op poten te zetten. Afgelopen zomer zijn wij als King’s Kids Israël naar Slowakije gegaan om hun King’s Kids initiatief te helpen lanceren. Deze manier van doorgeven is duidelijk een prachtig Koninkrijksprincipe. 

Upcoming Events