King’s Kids Universiteit van Bijbelse beroepen – Update

Mon , 15-2-2016
737 views

De tijd vliegt voorbij en het nieuwe jaar 2016 is alweer flink op weg. Dit betekent dat ook de jonge King’s Kids Galilea-groep weer bij elkaar is geweest en verder gegaan is met hun programma in de Universiteit van Bijbelse beroepen. In deze update willen we jullie een korte impressie geven van wat er bij deze bijeenkomsten gedaan is.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

De tijd vliegt voorbij en het nieuwe jaar 2016 is alweer flink op weg. Dit betekent dat ook de jonge King’s Kids Galilea-groep weer bij elkaar is geweest en verder gegaan is met hun programma in de Universiteit van Bijbelse beroepen. In deze update willen we jullie een korte impressie geven van wat er bij deze bijeenkomsten gedaan is.

 

 

 

 

 

 

 

 

Onderwerp 1: Apotheker.

 

 

 

 

 

In de eerste samenkomst van 2016 leerden de jonge King’s Kids over het oude beroep van de apotheker. Zij hoorden over het drogen van kruiden en het maken van aftreksels en pasta’s om diverse ziekten te behandelen en bestudeerden enkele Bijbelverhalen waar gezondheidszorg genoemd wordt.

 

 

 

De spirituele boodschap van deze samenkomst was om je identiteit in Christus te vinden. Het maakt niet uit hoe anderen me zien of hoe ik mezelf zie: Als ik mijn identiteit verbind aan wie ik ben in Christus hoef ik me nooit klein of ongewild te voelen.

 

In het praktische gedeelte konden de King’s Kids hun vaardigheden oefenen in het maken van zeep. Iedereen kreeg een kopje gesmolten witte zeep en had een paar minuten de tijd (voor het weer hard zou worden) om diverse kleuren, glitters en geuren uit te kiezen om de zeep mee te versieren en verfraaien. Daarna werd de zeep in vormen gegoten en afgekoeld om ieders persoonlijke stukje zeep te vormen die later zo kleurrijk waren als een zak snoep.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onderwerp 2: Pottenbakkerij.

 

Om het oude vak van pottenbakken te leren kennen, brachten de studenten van de King’s Kids Universiteit van Bijbelse beroepen een bezoek aan een pottenbakkerijmuseum in Nazareth. Daar werden ze geïntroduceerd in de kunst van het veranderen van klei in alledaagse objecten als olielampen of schalen en leerden ze de belangrijkste punten van het maken van bloempotten – de specialiteit van de vroegere pottenbakkerij. Daarna kregen ze de machines te zien die in de pottenbakkerij tot een paar jaar geleden gebruikt werden – evenals de oude “machines” van de pottenbakkers in Bijbelse tijden.

 

 

 

Na de tour door het museum gingen we naar de workshop en ieder kind kreeg zijn eigen stuk klei om te vormen en versieren zoals ze dat wilden. Terwijl deze stonden te drogen, ronden we het programma af met een tijd van lofprijs en gebed - en een quiz van de pottenbakker waarbij de kinderen een aantal handgemaakte potten kon winnen door te laten zien wat ze hadden geleerd en de juiste antwoorden te geven.

 

 

 

 
 

 


 

 

 

 


 

 

Onderwerp 3: Tentenmakerij.

 

 

 

De derde samenkomst van dit jaar was gewijd aan het maken van tenten en de knopen waarmee ze op een winderige dag op hun plaats gehouden werden. Na een Bijbelstudie over een geliefd kind van God zijn (vandaar de naam King’s Kids, gebaseerd op 1 Johannes 3:1) liet een padvinder de kinderen een aantal verschillende knopen zien. Toen kreeg elk kind een miniatuur-tentpakketje met een stuk stof, een paal en een paar pinnen en de padvinder legde hen uit hoe je een simpele versie van een kleine Bedoeïen-tent op zet.

 

Het speciale van deze bijeenkomst was dat de King’s Kids groep uit het Roemeense Medias op visite was en meehielp bij het programma van de bijeenkomst. Met hun hulp leerden we een Roemeens lied, ze hadden voor ons een grappig toneelstuk voorbereid en sommige van hun jongeren deden zelfs de Bijbelstudie voor onze King’s Kids. Het was een geweldig programma!

 

 


 

 

This article is also available in English //

Recent News


Update op King’s Kids Israel campagne in Slovakije 2018

Sun , 28-10-2018
534 views

In 1993 stuurde de Heer een delegatie vanuit King’s Kids Zwitserland en Duitsland om wat nu King’s Kids Israël heet op poten te zetten. Afgelopen zomer zijn wij als King’s Kids Israël naar Slowakije gegaan om hun King’s Kids initiatief te helpen lanceren. Deze manier van doorgeven is duidelijk een prachtig Koninkrijksprincipe. 

King’s Kids kinderweekend Tabgha 2018

Mon , 11-6-2018
462 views

Van 1 – 3 juni hadden we een bijzonder weekend met de jonge King’s Kids in Tabgha. We bestudeerden het Woord van God, speelden in het water, deden detective- en waterspelletjes, we knutselden en we hadden gebedsstations.

Kamp voor families van leiders

Wed , 11-4-2018
565 views

Van 23-25 maart hadden we weer een fantastische familiedag waar Joodse, Arabische en Zwitsere families aan deelnamen in Baptist Village bij Petah Tiqva. We vierden dat we gezegend zijn door onze hemelse Vader en daarom ook in staat zijn om te geven en te dienen met een vreugdevol hart en daarmee ook een zegen te zijn voor anderen.

Upcoming Events