Kings Kids

Wed , 14-9-2011
722 views

Amsterdam bezoekt Galilea


 

Toen de tourbus ons King’s Kids team vanuit Jeruzalem naar Shefa Amer reed, wist niemand van ons nog wat te verwachten, behalve een heleboel hitte en een heleboel nieuwe mensen. Omdat de basis in Amsterdam een nogal groot gebouw is, was ik wat verbaasd toen de bus middenin een woonwijk stopte en ons gemeld werd dat we aangekomen waren. Toen we de straat hadden doorgezeuld met onze overmaat aan bagage en de kelder van het House of Light binnengedruppeld waren, begon meteen de gezelligheid. De gezellige gesprekken die direct ontstonden, de maaltijd die voor ons klaarstond en het welkomstspel maakten dat we ons meteen thuis voelden!

Elkaar leren kennen 

 

 Eenmaal aangekomen in onze gastgezinnen stond een ieder van ons voor een grote verrassing: de gastvrijheid van de Arabische mensen! Vanuit onze eigen cultuur zijn wij dat helemaal niet gewend, dus des te groter de dankbaarheid voor alle goede zorgen en alle lieve cadeautjes. Ik kan dan ook niet anders dan nogmaals via deze weg te zeggen: Bedankt!

Lachende kinderen en lachwekkende clowns

 

 

We hebben erg genoten van alle activiteiten die we samen met het King’s Kids Galilea team hebben kunnen doen. Dansen; de clown uithangen met schmink, kostuum en al; toeristisch varen over en zwemmen in het meer van Tiberias; ’s avonds een dienst op het dak houden, wat in Nederland vanwege de kou niet zou kunnen; ziekenhuisbezoekjes brengen; heel hard lachen; Arabische koffie drinken. Iedere activiteit was een avontuur op zich!

Dienst op het dak


 

 Bij alle dingen die we hebben gezien en meegemaakt tijdens onze vier dagen in Shefa Amer is er, naast de overweldigende gastvrijheid, één ding wat mij het meest bij zal blijven: het enorme verschil tussen onze Hollandse efficiëntie en zakelijkheid en de Arabische gezelligheid en openheid. Ik moet eerlijk toegeven dat het heerlijk was om ons terug te trekken in de stille woestijn na dit bezoek, hoewel we iedereen meteen misten! 

 Dansen in het ziekenhuis

 

 Ik vind het heerlijk om zo af en toe nog een paar mensen van het Kings Kids Galilea team te spreken, terwijl ik uit mijn raam kijk naar de regen die met bakken naar beneden stroomt, terwijl in Israel de zon zo lekker schijnt. Dan denk ik terug en kan ik maar één conclusie trekken: we hebben een geweldige tijd gehad!

 

 

 

Maria en ik met onze teamshirts aan

(foto persoonlijk bezit van Maria Ghantous)

 Tekst: Fanny Bot

Foto’s: Dave de Haan

Website: www.davedehaan.com/israel

 

This article is also available in English //

Recent News


Update op King’s Kids Israel campagne in Slovakije 2018

Sun , 28-10-2018
393 views

In 1993 stuurde de Heer een delegatie vanuit King’s Kids Zwitserland en Duitsland om wat nu King’s Kids Israël heet op poten te zetten. Afgelopen zomer zijn wij als King’s Kids Israël naar Slowakije gegaan om hun King’s Kids initiatief te helpen lanceren. Deze manier van doorgeven is duidelijk een prachtig Koninkrijksprincipe. 

King’s Kids kinderweekend Tabgha 2018

Mon , 11-6-2018
384 views

Van 1 – 3 juni hadden we een bijzonder weekend met de jonge King’s Kids in Tabgha. We bestudeerden het Woord van God, speelden in het water, deden detective- en waterspelletjes, we knutselden en we hadden gebedsstations.

Kamp voor families van leiders

Wed , 11-4-2018
490 views

Van 23-25 maart hadden we weer een fantastische familiedag waar Joodse, Arabische en Zwitsere families aan deelnamen in Baptist Village bij Petah Tiqva. We vierden dat we gezegend zijn door onze hemelse Vader en daarom ook in staat zijn om te geven en te dienen met een vreugdevol hart en daarmee ook een zegen te zijn voor anderen.

Upcoming Events