Kings Kids

Wed , 14-9-2011
2325 views

Amsterdam bezoekt Galilea


 

Toen de tourbus ons King’s Kids team vanuit Jeruzalem naar Shefa Amer reed, wist niemand van ons nog wat te verwachten, behalve een heleboel hitte en een heleboel nieuwe mensen. Omdat de basis in Amsterdam een nogal groot gebouw is, was ik wat verbaasd toen de bus middenin een woonwijk stopte en ons gemeld werd dat we aangekomen waren. Toen we de straat hadden doorgezeuld met onze overmaat aan bagage en de kelder van het House of Light binnengedruppeld waren, begon meteen de gezelligheid. De gezellige gesprekken die direct ontstonden, de maaltijd die voor ons klaarstond en het welkomstspel maakten dat we ons meteen thuis voelden!

Elkaar leren kennen 

 

 Eenmaal aangekomen in onze gastgezinnen stond een ieder van ons voor een grote verrassing: de gastvrijheid van de Arabische mensen! Vanuit onze eigen cultuur zijn wij dat helemaal niet gewend, dus des te groter de dankbaarheid voor alle goede zorgen en alle lieve cadeautjes. Ik kan dan ook niet anders dan nogmaals via deze weg te zeggen: Bedankt!

Lachende kinderen en lachwekkende clowns

 

 

We hebben erg genoten van alle activiteiten die we samen met het King’s Kids Galilea team hebben kunnen doen. Dansen; de clown uithangen met schmink, kostuum en al; toeristisch varen over en zwemmen in het meer van Tiberias; ’s avonds een dienst op het dak houden, wat in Nederland vanwege de kou niet zou kunnen; ziekenhuisbezoekjes brengen; heel hard lachen; Arabische koffie drinken. Iedere activiteit was een avontuur op zich!

Dienst op het dak


 

 Bij alle dingen die we hebben gezien en meegemaakt tijdens onze vier dagen in Shefa Amer is er, naast de overweldigende gastvrijheid, één ding wat mij het meest bij zal blijven: het enorme verschil tussen onze Hollandse efficiëntie en zakelijkheid en de Arabische gezelligheid en openheid. Ik moet eerlijk toegeven dat het heerlijk was om ons terug te trekken in de stille woestijn na dit bezoek, hoewel we iedereen meteen misten! 

 Dansen in het ziekenhuis

 

 Ik vind het heerlijk om zo af en toe nog een paar mensen van het Kings Kids Galilea team te spreken, terwijl ik uit mijn raam kijk naar de regen die met bakken naar beneden stroomt, terwijl in Israel de zon zo lekker schijnt. Dan denk ik terug en kan ik maar één conclusie trekken: we hebben een geweldige tijd gehad!

 

 

 

Maria en ik met onze teamshirts aan

(foto persoonlijk bezit van Maria Ghantous)

 Tekst: Fanny Bot

Foto’s: Dave de Haan

Website: www.davedehaan.com/israel

 

This article is also available in English //

Recent News


Een paar updates

Sun , 24-1-2021
1503 views

 Deze namen zal hij dragen: Wonderbare raadsman, Goddelijke held, Eeuwige vader, Vredevorst. Jesaja 9:5b   Liefde verdraagt alles, gelooft alles, hoopt alles, volhardt in alles  (1 Kor. 13:7)   Eenheid volhardt ook ondanks de Covid-19 beperkingen, afstand houden, geen bezoeken, geen knuffels, enz. We kunnen ons nog steeds in de grenzeloze maat van Gods liefde verheugen.    En jullie, beste gebedsstrijders en vrienden, zijn een prachtig teken van goedheid van Gods hart naar het onze.    We hopen dat jullie Kerstfeest  en elke dag van het nieuwe jaar zal blijven overvloeien met Gods Liefde, Licht, Gezondheid, Bescherming en Vreugde. ‘ Een paar updates Wij, de Barhoums, seniors en juniors, en de House of Light staf, prijzen de Heer voor Zijn Zorg en bescherming gedurende het hele jaar 2020. Door de Kracht van de Heilige Geest gaan we door met de missies waarvoor we gekozen zijn om die te vervullen. De Heer is aan het werk. Gevangeniswerk   Het is niet hetzelfde om alles via de sociale media te moeten doen, vooral niet bij het "bezoeken" van gevangenen via Zoom videoconferenties. Maar God met Zijn Heilige Geest voorziet in de tekortkomingen van ons en van de sociale media.    Een aantal gedetineerden belt ons wekelijks op om een Bijbelstudie van Anis te krijgen, hun hart voor de Heer uit te storten en te eindigen met gebed terwijl Hij hun harten troost met Zijn Levende Woord.    Door de kracht van de Heer en jullie gebeden heeft een gedetineerde een operatie ondergaan en is aan het herstellen. Een andere studeert christelijke theologie via een schriftelijke cursus. Een ex-gevangene die de Heer als Zijn Redder aannam gaat morgen trouwen.   We leggen ook korte bezoekjes af aan de families van gevangenen, meestal buiten in hun eigen steden en dorpen. We proberen voor hun geestelijke en fysieke noden te zorgen.       King's Kids We kunnen wel zeggen dat de activiteiten van de King's Kids en de jonge leiders verdubbeld zijn via Zoom naast de kleine groepssamenkomsten. In augustus hielden we een paar kampen van een nacht op ons land en ondanks hadden we speciale activiteiten voor Thanksgiving en Kerst. Het House of Light land en bediening We hebben het voorrecht om het land te hebben, vol van fysieke en geestelijke vrucht. Al onze samenkomsten, bezoeken en zielszorg vindt daar plaats. Als het regent, gebeurt dit via de telefoon.   enjoy some photos here                 /. 

King’s kids kamp

Mon , 7-9-2020
1639 views

King’s Kids camp  27-31 Na maanden fysiek apart te zijn geweest hadden we eindelijk de kans om een King's Kids kamp te houden op het land van Abu Naeem (Anis Barhoum) met de jongeren. Het thema was "Kerstmis in augustus"- om onze ogen te richten op de redding die is gekomen en nog zal komen, geïnspireerd door de verzen in Lucas 2:30-32 die Simon sprak toen hij het kindje Jezus zag: "...Want met eigen ogen heb ik de redding gezien die U bewerkt hebt ten overstaan van alle volken: een licht dat geopenbaard wordt aan de heidenen en dat tot eer strekt van Israël, uw volk."   Er waren speciale momenten van lofprijs, stille tijd, gebed voor de natiën, daarnaast plezier maken, gewoon bij elkaar zijn en spelletjes. Ons doel en ons gebed is voor de jongeren om de goedheid en redding van de Heer werkelijk te ervaren zelfs door moeilijke tijden, lijden en pijn, om Hem te kennen, van Hem te houden en enthousiast en gefascineerd te zijn door Zijn redding. Dank jullie wel voor jullie liefde en gebed.   King's Kids Galilea.

King’s Kids kamp

Mon , 31-8-2020
1570 views

  Goedemiddag,   Aankondiging van King’s Kids kamp dit weekend:    --------------------   Bid alsjeblieft voor ons. Vandaag beginnen we met een King’s Kids kamp op het land van onze (schoon)ouders Anis en Nawal Barhoum. Er mogen volgens de huidige regels maar 30 personen op hetzelfde moment in een open ruimte zijn. Daarom zullen we elke avond een verschillende groep hebben: eerst de jongere tieners, daarna de leiders & helpers en dan de oudere tieners. Het thema gaat over redding en innerlijke genezing.  Bid alsjeblieft voor redding van sommigen van hen, nieuwe toewijding aan de Heer voor anderen en groei en toerusting voor de helpers en leiders.  Trouwens, school begint volgende week onder bepaalde restricties. Dat zijn nieuwe uitdagingen en nieuwe kansen voor ons als gezin. ? Dank jullie wel dat jullie naast ons staan als familie en in het werk! Veel liefs, De Grimbergs.  

Upcoming Events