Mijn verhaal met God

Sat , 3-9-2011
662 views

Gods trouw van generatie tot generatie


 

 

Mijn verhaal met God

 

“Realiseer jij je dat vrijwel al deze kinderen van de tweede en derde generatie zijn in de House of Light?” vroeg mijn vader, Anis, terwijl we beiden de schommels met zijn twee jongste kleinkinderen aanduwden en de jonge leiders de 40 kinderen in de hal zagen verzamelen voor weer een tijd van lofprijzing en Bijbelstudie.

Onze God blijft alle generaties dezelfde… De God van Jozef, David, Daniël en veel andere geloofshelden, is dezelfde gisteren, vandaag en morgen en Hij is ook mijn God… Dat was het thema van ons tweedaagse kamp met het jonge King’s Kids team uit Galilea. Na geleerd te hebben over deze mensen, hun wandel met de Heer, de manier waarop zij Hem gehoorzaamden, hun gaven, hun gebedsleven en opoffering kreeg elk van deze kinderen zijn eigen persoonlijke “boek” en werd in een 1 op 1-gesprek door een leider aangemoedigd om zijn eigen verhaal met God op te schrijven en een dagboek bij te houden met woorden of met tekeningen, afhankelijk van wat hij/zij leuk zou vinden en in staat is om te doen.

Het was verbazingwekkend te constateren dat vrijwel al deze kinderen die dit kamp bijwoonden Jezus al in hun hart gevraagd hadden, sommigen in het kamp van afgelopen jaar, anderen twee of drie jaar geleden en sommigen slechts een uur voordat we dat 1 op 1-gesprek hadden tijdens de lofprijzing. Discipelschap, dat is een van de hoofdzaken van ons werk met deze kinderen.

Een grote vreugde en vrede vulde onze harten tijdens dit kamp ondanks de zware hitte en het kleinere aantal leiders. De genade van de Heer was voldoende en zorgde voor wat nodig was op elk moment.

Een van de kinderen was erg verdrietig toen ik zei dat we een zomerstop zouden hebben en King’s Kids samenkomsten pas weer in oktober (in het Arabisch zeggen we de 10e maand) zouden beginnen.  Hij vroeg later de leider die één op één met hem sprak: “waarom duurt het zo lang voordat we weer samenkomen, kan het niet korter dan over 10 maanden?”

Een andere opmerking waar ik om glimlachte was van een 10-jarige meisje die me zei: “Voordat ik Jezus kende, was het enige waar ik van hield het leven van disco en dansen”… Ik wist dat ze dat ergens iemand in een getuigenis zo had horen zeggen en besloot dit over te nemen… maar hoe dan ook, ze zei zo eerlijk dat Jezus haar leven had veranderd.

Wij prijzen de Heer voor het werken in de levens van deze kleintjes en het aanraken van hun harten op diverse manieren… ongeveer 4 kinderen namen Jezus aan in hun gebed en velen vertelden waar zij meer van Jezus willen zien in hun levens… deze kleintjes hebben grote en geweldige ontmoetingen met Jezus en wij kunnen allemaal veel van ze leren.

 

 

This article is also available in English //

Recent News


Update op King’s Kids Israel campagne in Slovakije 2018

Sun , 28-10-2018
393 views

In 1993 stuurde de Heer een delegatie vanuit King’s Kids Zwitserland en Duitsland om wat nu King’s Kids Israël heet op poten te zetten. Afgelopen zomer zijn wij als King’s Kids Israël naar Slowakije gegaan om hun King’s Kids initiatief te helpen lanceren. Deze manier van doorgeven is duidelijk een prachtig Koninkrijksprincipe. 

King’s Kids kinderweekend Tabgha 2018

Mon , 11-6-2018
383 views

Van 1 – 3 juni hadden we een bijzonder weekend met de jonge King’s Kids in Tabgha. We bestudeerden het Woord van God, speelden in het water, deden detective- en waterspelletjes, we knutselden en we hadden gebedsstations.

Kamp voor families van leiders

Wed , 11-4-2018
490 views

Van 23-25 maart hadden we weer een fantastische familiedag waar Joodse, Arabische en Zwitsere families aan deelnamen in Baptist Village bij Petah Tiqva. We vierden dat we gezegend zijn door onze hemelse Vader en daarom ook in staat zijn om te geven en te dienen met een vreugdevol hart en daarmee ook een zegen te zijn voor anderen.

Upcoming Events