NIKO-Challenge Update

Mon , 20-4-2015
678 views

23 deelnemers en 15 leiding (met 7 kinderen) wandelden over het land (in ieder geval een gedeelte ervan), transpireerden (zonder deodorant), sliepen onder de sterren, lofprezen, bestudeerden het Woord en bovendien leerden ze overwinnaars te zijn in Jezus’ machtige kracht.


 

 

 

Beste gebedspartners,
 
Dank jullie wel voor het zo geduldig wachten op deze update.
 
Ruim een week geleden voltooiden wij het 5-daagse NIKO-Uitdaging avontuur voor dit jaar. Halleluja!
 
23 deelnemers en 15 leiding (met 7 kinderen) wandelden over het land (in ieder geval een gedeelte ervan), transpireerden (zonder deodorant), sliepen onder de sterren, lofprezen, bestudeerden het Woord en bovendien leerden ze overwinnaars te zijn in Jezus’ machtige kracht.
 
Het was geen gemakkelijke tocht, voor sommigen voelde het soms als marteling, anderen kwamen op ongeveer alles voorbereid, maar werden toch nog verrast door wat de Heer voor hen in petto had…..
 
De filosofie van NIKO-Uitdaging benadrukt overgave, onze rechten afleggen, dienstbaarheid en teamwork, alles in een bijzonder uitdagende omgeving, zowel fysiek, emotioneel als geestelijk, terwijl gewerkt wordt aan het talent om een leider te zijn in verschillende soorten leiderschap.
 
Na alles geëvalueerd te hebben met de meeste deelnemers waren we verbaasd hoe soeverein en almachtig onze Vader is ondanks alle moeilijkheden en soms ook onze eigen tekortkomingen. Hij won en veroverde ieders hart met Zijn aanwezigheid en bijzondere aanraking…
 
Sommige reacties van de deelnemers:
·      Ik leerde door deze NIKO dat er verschillende soorten leiderschap zijn en ook bleek dat ikzelf in staat ben om een leider te zijn.
·      Ik leerde dat zoveel dingen die we hebben en waar we in onze dagelijkse levens aan gewend zijn eigenlijk niet echt nodig zijn en dat ik ook zonder kan leven.
·      Ik leerde dat goed teamwork belangrijker is dan simpel het doel bereiken.
·      Ik groeide 5 cm in volwassenheid deze week.
·      Ik leerde dat ik zoveel meer kan doen dan ik tot nu toe dacht.
·      De Heer sprak deze week met me over zaken die Hij daarvoor nooit aangeroerd had.
·      Ik leerde dat mijn hartsgesteldheid heel belangrijk is voor God.
Dank jullie wel voor het bidden! Jullie gebeden waren echt nodig en werden in deze tijd zeker gevoeld…
 
We ondervonden grote moeilijkheden op de 2e dag van het programma. Zeker vier mensen hadden uitdrogingsverschijnselen en vielen enige tijd af, maar prijs de Heer, iedereen kreeg weer kracht en herstelde en konden hun deel van het programma weer voortzetten.
 
We zijn onze Heer heel dankbaar. Hij is trouw en altijd in ons midden aanwezig. Zonder hem werken we allemaal tevergeefs maar met Hem zijn we overwinnaars…
 
Dank jullie wel voor jullie liefde en ondersteuning…
 
Houd ons op de hoogte en laat ons weten hoe we voor jullie kunnen bidden…
 
 
 

 

In Zijn liefde,

 
Alon en Rajaa’ voor King’s Kids Israël en de leiding van NIKO-Uitdaging.

This article is also available in English //

Recent News


Update op King’s Kids Israel campagne in Slovakije 2018

Sun , 28-10-2018
393 views

In 1993 stuurde de Heer een delegatie vanuit King’s Kids Zwitserland en Duitsland om wat nu King’s Kids Israël heet op poten te zetten. Afgelopen zomer zijn wij als King’s Kids Israël naar Slowakije gegaan om hun King’s Kids initiatief te helpen lanceren. Deze manier van doorgeven is duidelijk een prachtig Koninkrijksprincipe. 

King’s Kids kinderweekend Tabgha 2018

Mon , 11-6-2018
384 views

Van 1 – 3 juni hadden we een bijzonder weekend met de jonge King’s Kids in Tabgha. We bestudeerden het Woord van God, speelden in het water, deden detective- en waterspelletjes, we knutselden en we hadden gebedsstations.

Kamp voor families van leiders

Wed , 11-4-2018
490 views

Van 23-25 maart hadden we weer een fantastische familiedag waar Joodse, Arabische en Zwitsere families aan deelnamen in Baptist Village bij Petah Tiqva. We vierden dat we gezegend zijn door onze hemelse Vader en daarom ook in staat zijn om te geven en te dienen met een vreugdevol hart en daarmee ook een zegen te zijn voor anderen.

Upcoming Events