NIKO-Challenge Update

Mon , 20-4-2015
2410 views

23 deelnemers en 15 leiding (met 7 kinderen) wandelden over het land (in ieder geval een gedeelte ervan), transpireerden (zonder deodorant), sliepen onder de sterren, lofprezen, bestudeerden het Woord en bovendien leerden ze overwinnaars te zijn in Jezus’ machtige kracht.


 

 

 

Beste gebedspartners,
 
Dank jullie wel voor het zo geduldig wachten op deze update.
 
Ruim een week geleden voltooiden wij het 5-daagse NIKO-Uitdaging avontuur voor dit jaar. Halleluja!
 
23 deelnemers en 15 leiding (met 7 kinderen) wandelden over het land (in ieder geval een gedeelte ervan), transpireerden (zonder deodorant), sliepen onder de sterren, lofprezen, bestudeerden het Woord en bovendien leerden ze overwinnaars te zijn in Jezus’ machtige kracht.
 
Het was geen gemakkelijke tocht, voor sommigen voelde het soms als marteling, anderen kwamen op ongeveer alles voorbereid, maar werden toch nog verrast door wat de Heer voor hen in petto had…..
 
De filosofie van NIKO-Uitdaging benadrukt overgave, onze rechten afleggen, dienstbaarheid en teamwork, alles in een bijzonder uitdagende omgeving, zowel fysiek, emotioneel als geestelijk, terwijl gewerkt wordt aan het talent om een leider te zijn in verschillende soorten leiderschap.
 
Na alles geëvalueerd te hebben met de meeste deelnemers waren we verbaasd hoe soeverein en almachtig onze Vader is ondanks alle moeilijkheden en soms ook onze eigen tekortkomingen. Hij won en veroverde ieders hart met Zijn aanwezigheid en bijzondere aanraking…
 
Sommige reacties van de deelnemers:
·      Ik leerde door deze NIKO dat er verschillende soorten leiderschap zijn en ook bleek dat ikzelf in staat ben om een leider te zijn.
·      Ik leerde dat zoveel dingen die we hebben en waar we in onze dagelijkse levens aan gewend zijn eigenlijk niet echt nodig zijn en dat ik ook zonder kan leven.
·      Ik leerde dat goed teamwork belangrijker is dan simpel het doel bereiken.
·      Ik groeide 5 cm in volwassenheid deze week.
·      Ik leerde dat ik zoveel meer kan doen dan ik tot nu toe dacht.
·      De Heer sprak deze week met me over zaken die Hij daarvoor nooit aangeroerd had.
·      Ik leerde dat mijn hartsgesteldheid heel belangrijk is voor God.
Dank jullie wel voor het bidden! Jullie gebeden waren echt nodig en werden in deze tijd zeker gevoeld…
 
We ondervonden grote moeilijkheden op de 2e dag van het programma. Zeker vier mensen hadden uitdrogingsverschijnselen en vielen enige tijd af, maar prijs de Heer, iedereen kreeg weer kracht en herstelde en konden hun deel van het programma weer voortzetten.
 
We zijn onze Heer heel dankbaar. Hij is trouw en altijd in ons midden aanwezig. Zonder hem werken we allemaal tevergeefs maar met Hem zijn we overwinnaars…
 
Dank jullie wel voor jullie liefde en ondersteuning…
 
Houd ons op de hoogte en laat ons weten hoe we voor jullie kunnen bidden…
 
 
 

 

In Zijn liefde,

 
Alon en Rajaa’ voor King’s Kids Israël en de leiding van NIKO-Uitdaging.

This article is also available in English //

Recent News


Een paar updates

Sun , 24-1-2021
1670 views

 Deze namen zal hij dragen: Wonderbare raadsman, Goddelijke held, Eeuwige vader, Vredevorst. Jesaja 9:5b   Liefde verdraagt alles, gelooft alles, hoopt alles, volhardt in alles  (1 Kor. 13:7)   Eenheid volhardt ook ondanks de Covid-19 beperkingen, afstand houden, geen bezoeken, geen knuffels, enz. We kunnen ons nog steeds in de grenzeloze maat van Gods liefde verheugen.    En jullie, beste gebedsstrijders en vrienden, zijn een prachtig teken van goedheid van Gods hart naar het onze.    We hopen dat jullie Kerstfeest  en elke dag van het nieuwe jaar zal blijven overvloeien met Gods Liefde, Licht, Gezondheid, Bescherming en Vreugde. ‘ Een paar updates Wij, de Barhoums, seniors en juniors, en de House of Light staf, prijzen de Heer voor Zijn Zorg en bescherming gedurende het hele jaar 2020. Door de Kracht van de Heilige Geest gaan we door met de missies waarvoor we gekozen zijn om die te vervullen. De Heer is aan het werk. Gevangeniswerk   Het is niet hetzelfde om alles via de sociale media te moeten doen, vooral niet bij het "bezoeken" van gevangenen via Zoom videoconferenties. Maar God met Zijn Heilige Geest voorziet in de tekortkomingen van ons en van de sociale media.    Een aantal gedetineerden belt ons wekelijks op om een Bijbelstudie van Anis te krijgen, hun hart voor de Heer uit te storten en te eindigen met gebed terwijl Hij hun harten troost met Zijn Levende Woord.    Door de kracht van de Heer en jullie gebeden heeft een gedetineerde een operatie ondergaan en is aan het herstellen. Een andere studeert christelijke theologie via een schriftelijke cursus. Een ex-gevangene die de Heer als Zijn Redder aannam gaat morgen trouwen.   We leggen ook korte bezoekjes af aan de families van gevangenen, meestal buiten in hun eigen steden en dorpen. We proberen voor hun geestelijke en fysieke noden te zorgen.       King's Kids We kunnen wel zeggen dat de activiteiten van de King's Kids en de jonge leiders verdubbeld zijn via Zoom naast de kleine groepssamenkomsten. In augustus hielden we een paar kampen van een nacht op ons land en ondanks hadden we speciale activiteiten voor Thanksgiving en Kerst. Het House of Light land en bediening We hebben het voorrecht om het land te hebben, vol van fysieke en geestelijke vrucht. Al onze samenkomsten, bezoeken en zielszorg vindt daar plaats. Als het regent, gebeurt dit via de telefoon.   enjoy some photos here                 /. 

King’s kids kamp

Mon , 7-9-2020
1810 views

King’s Kids camp  27-31 Na maanden fysiek apart te zijn geweest hadden we eindelijk de kans om een King's Kids kamp te houden op het land van Abu Naeem (Anis Barhoum) met de jongeren. Het thema was "Kerstmis in augustus"- om onze ogen te richten op de redding die is gekomen en nog zal komen, geïnspireerd door de verzen in Lucas 2:30-32 die Simon sprak toen hij het kindje Jezus zag: "...Want met eigen ogen heb ik de redding gezien die U bewerkt hebt ten overstaan van alle volken: een licht dat geopenbaard wordt aan de heidenen en dat tot eer strekt van Israël, uw volk."   Er waren speciale momenten van lofprijs, stille tijd, gebed voor de natiën, daarnaast plezier maken, gewoon bij elkaar zijn en spelletjes. Ons doel en ons gebed is voor de jongeren om de goedheid en redding van de Heer werkelijk te ervaren zelfs door moeilijke tijden, lijden en pijn, om Hem te kennen, van Hem te houden en enthousiast en gefascineerd te zijn door Zijn redding. Dank jullie wel voor jullie liefde en gebed.   King's Kids Galilea.

King’s Kids kamp

Mon , 31-8-2020
1711 views

  Goedemiddag,   Aankondiging van King’s Kids kamp dit weekend:    --------------------   Bid alsjeblieft voor ons. Vandaag beginnen we met een King’s Kids kamp op het land van onze (schoon)ouders Anis en Nawal Barhoum. Er mogen volgens de huidige regels maar 30 personen op hetzelfde moment in een open ruimte zijn. Daarom zullen we elke avond een verschillende groep hebben: eerst de jongere tieners, daarna de leiders & helpers en dan de oudere tieners. Het thema gaat over redding en innerlijke genezing.  Bid alsjeblieft voor redding van sommigen van hen, nieuwe toewijding aan de Heer voor anderen en groei en toerusting voor de helpers en leiders.  Trouwens, school begint volgende week onder bepaalde restricties. Dat zijn nieuwe uitdagingen en nieuwe kansen voor ons als gezin. ? Dank jullie wel dat jullie naast ons staan als familie en in het werk! Veel liefs, De Grimbergs.  

Upcoming Events