Universiteit van Bijbelse Beroepen – bakkerij

Fri , 13-11-2015
720 views

Het eerste beroep in het aandachtsgebied van de King’s Kids Universiteit van Bijbelse Beroepen is bakken. Dus naast hun tijd van lofprijzing en Bijbelstudie bestudeerden de King’s Kids vandaag de kunst van het maken van brood.


 

 

 

Als je vandaag House of Light zou zijn binnengegaan voor de King’s Kids bijeenkomst, zou je echt het idee hebben gekregen dat je eigenlijk een universiteitsgebouw binnenging. In de klaslokalen waren grote vaandels en posters met het logo van de King’s Kids Universiteit en het centrale vers van het programma uit Mattheus 6:33 (NBV): “Zoek liever eerst het koninkrijk van God en zijn gerechtigheid, dan zullen al die andere dingen je erbij gegeven worden.” Eenmaal binnen werd je gevraagd om je collegekaart op het aanwezigheidsbord te plaatsen om te laten zien dat je echt aanwezig bent.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na lofprijzing en Bijbelstudie in kleine groepen kwamen alle King’s Kids weer terug naar het auditorium om korte films te bekijken over het maken van brood, zowel vandaag als in de oude tijden. Daarna gaf Nadia (Em Nabeeh), een oudere vrouw, een praktische en professionele les in het kneden van het deeg voor zelfgebakken brood van hoge kwaliteit. Daar hield het niet op: Na de theoretische les kregen de kinderen elk een stuk deeg en konden ze hun nieuwverworven vaardigheden in de praktijk brengen, waarbij het auditorium in een echte bakkerij veranderd werd. Op hetzelfde moment werden buiten een paar ovens klaargezet zodat aan het eind van de dag iedereen zijn eigen verse zelfgebakken brood kon eten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

Een speciaal item in de King’s Kids Universiteit van Bijbelse beroepen is een machine die de collegekaarten van de kinderen inneemt en puzzelstukjes verstrekt die de kinderen in hun mapjes kunnen plakken om hun studievooruitgang aan te tonen. Het apparaat verstrekt niet alleen puzzelstukjes, het liet ook sommige kinderen diep nadenken over hoe het van binnen kon werken, maar ze hebben nog wat tijd om dit uit te puzzelen: de bakkerij is slechts de eerste van 9 lessen over Bijbelse beroepen die de komende maanden behandeld zullen worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This article is also available in English //

Recent News


Update op King’s Kids Israel campagne in Slovakije 2018

Sun , 28-10-2018
393 views

In 1993 stuurde de Heer een delegatie vanuit King’s Kids Zwitserland en Duitsland om wat nu King’s Kids Israël heet op poten te zetten. Afgelopen zomer zijn wij als King’s Kids Israël naar Slowakije gegaan om hun King’s Kids initiatief te helpen lanceren. Deze manier van doorgeven is duidelijk een prachtig Koninkrijksprincipe. 

King’s Kids kinderweekend Tabgha 2018

Mon , 11-6-2018
383 views

Van 1 – 3 juni hadden we een bijzonder weekend met de jonge King’s Kids in Tabgha. We bestudeerden het Woord van God, speelden in het water, deden detective- en waterspelletjes, we knutselden en we hadden gebedsstations.

Kamp voor families van leiders

Wed , 11-4-2018
490 views

Van 23-25 maart hadden we weer een fantastische familiedag waar Joodse, Arabische en Zwitsere families aan deelnamen in Baptist Village bij Petah Tiqva. We vierden dat we gezegend zijn door onze hemelse Vader en daarom ook in staat zijn om te geven en te dienen met een vreugdevol hart en daarmee ook een zegen te zijn voor anderen.

Upcoming Events