Universiteit van Bijbelse Beroepen – Uitnodiging

Sat , 31-10-2015
780 views

In oktober 2015 begon de Jonge King’s Kids groep aan een nieuw programma: de King’s Kids Universiteit van Bijbelse Beroepen. Gedurende de komende maanden zullen ze de diverse beroepen behandelen die in de Bijbel beschreven worden en daardoor Bijbelverzen en –verhalen leren uit de tijd van Jezus en het Oude Testament.


 

Het was een bewolkte vrijdagmiddag op 30 oktober 2015. Kinderen begonnen binnen te stromen in de ontmoetingsplaats van House of Light, nieuwsgierig naar wat ze de volgende maanden zullen gaan studeren aan de King’s Kids Universiteit van Bijbelse Beroepen en dit is wat we erover kunnen zeggen: ze zullen de diverse beroepen die in de Bijbel beschreven worden gaan verkennen en daardoor Bijbelverzen en –verhalen leren uit de tijd van Jezus en het Oude Testament.

 

De eerste bijeenkomst van dit nieuwe King’s Kids programma was getiteld: Uitnodiging. Een groep van internationale vrijwilligers bereidde enkele teambuilding-spelletjes voor die veel plezier brachten en ook hielpen om elkaar een beetje beter te leren kennen. In een van deze spelletjes moest een ballon door de kamer worden verplaatst – zonder je handen te gebruiken. Hun voeten waren aan elkaar gebonden en dat maakte het een stuk moeilijker, maar ook veel leuker om te spelen en bekijken! In een tweede spelletje moest een lege frisdrankfles in een groep worden doorgegeven – maar opnieuw zonder je handen te gebruiken. De beste manier was dus om het met je kin vast te klemmen, maar ik denk dat foto’s de beste verhalenvertellers zijn.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De rest van de avond was gevuld met muziek, een toneelopvoering, een korte overdenking en verse popcorn, bereid door de nieuwe House of Light-vrijwilligers Jeroen en Janosch. Aan het einde van de bijeenkomst kreeg elk kind een brief van de King’s Kids Universiteit met een pen en een uitnodiging om colleges bij te wonen in het nieuwe programma van de universiteit die begonnen in november: de studie van Bijbelse beroepen.

 

 

 

 

 

 

 

 

This article is also available in English // Deutsch //

Recent News


Update op King’s Kids Israel campagne in Slovakije 2018

Sun , 28-10-2018
393 views

In 1993 stuurde de Heer een delegatie vanuit King’s Kids Zwitserland en Duitsland om wat nu King’s Kids Israël heet op poten te zetten. Afgelopen zomer zijn wij als King’s Kids Israël naar Slowakije gegaan om hun King’s Kids initiatief te helpen lanceren. Deze manier van doorgeven is duidelijk een prachtig Koninkrijksprincipe. 

King’s Kids kinderweekend Tabgha 2018

Mon , 11-6-2018
382 views

Van 1 – 3 juni hadden we een bijzonder weekend met de jonge King’s Kids in Tabgha. We bestudeerden het Woord van God, speelden in het water, deden detective- en waterspelletjes, we knutselden en we hadden gebedsstations.

Kamp voor families van leiders

Wed , 11-4-2018
489 views

Van 23-25 maart hadden we weer een fantastische familiedag waar Joodse, Arabische en Zwitsere families aan deelnamen in Baptist Village bij Petah Tiqva. We vierden dat we gezegend zijn door onze hemelse Vader en daarom ook in staat zijn om te geven en te dienen met een vreugdevol hart en daarmee ook een zegen te zijn voor anderen.

Upcoming Events