King’s Kids Universiteit van Bijbelse beroepen – Update

Mon , 15-2-2016
2375 views

De tijd vliegt voorbij en het nieuwe jaar 2016 is alweer flink op weg. Dit betekent dat ook de jonge King’s Kids Galilea-groep weer bij elkaar is geweest en verder gegaan is met hun programma in de Universiteit van Bijbelse beroepen. In deze update willen we jullie een korte impressie geven van wat er bij deze bijeenkomsten gedaan is.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

De tijd vliegt voorbij en het nieuwe jaar 2016 is alweer flink op weg. Dit betekent dat ook de jonge King’s Kids Galilea-groep weer bij elkaar is geweest en verder gegaan is met hun programma in de Universiteit van Bijbelse beroepen. In deze update willen we jullie een korte impressie geven van wat er bij deze bijeenkomsten gedaan is.

 

 

 

 

 

 

 

 

Onderwerp 1: Apotheker.

 

 

 

 

 

In de eerste samenkomst van 2016 leerden de jonge King’s Kids over het oude beroep van de apotheker. Zij hoorden over het drogen van kruiden en het maken van aftreksels en pasta’s om diverse ziekten te behandelen en bestudeerden enkele Bijbelverhalen waar gezondheidszorg genoemd wordt.

 

 

 

De spirituele boodschap van deze samenkomst was om je identiteit in Christus te vinden. Het maakt niet uit hoe anderen me zien of hoe ik mezelf zie: Als ik mijn identiteit verbind aan wie ik ben in Christus hoef ik me nooit klein of ongewild te voelen.

 

In het praktische gedeelte konden de King’s Kids hun vaardigheden oefenen in het maken van zeep. Iedereen kreeg een kopje gesmolten witte zeep en had een paar minuten de tijd (voor het weer hard zou worden) om diverse kleuren, glitters en geuren uit te kiezen om de zeep mee te versieren en verfraaien. Daarna werd de zeep in vormen gegoten en afgekoeld om ieders persoonlijke stukje zeep te vormen die later zo kleurrijk waren als een zak snoep.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onderwerp 2: Pottenbakkerij.

 

Om het oude vak van pottenbakken te leren kennen, brachten de studenten van de King’s Kids Universiteit van Bijbelse beroepen een bezoek aan een pottenbakkerijmuseum in Nazareth. Daar werden ze geïntroduceerd in de kunst van het veranderen van klei in alledaagse objecten als olielampen of schalen en leerden ze de belangrijkste punten van het maken van bloempotten – de specialiteit van de vroegere pottenbakkerij. Daarna kregen ze de machines te zien die in de pottenbakkerij tot een paar jaar geleden gebruikt werden – evenals de oude “machines” van de pottenbakkers in Bijbelse tijden.

 

 

 

Na de tour door het museum gingen we naar de workshop en ieder kind kreeg zijn eigen stuk klei om te vormen en versieren zoals ze dat wilden. Terwijl deze stonden te drogen, ronden we het programma af met een tijd van lofprijs en gebed - en een quiz van de pottenbakker waarbij de kinderen een aantal handgemaakte potten kon winnen door te laten zien wat ze hadden geleerd en de juiste antwoorden te geven.

 

 

 

 
 

 


 

 

 

 


 

 

Onderwerp 3: Tentenmakerij.

 

 

 

De derde samenkomst van dit jaar was gewijd aan het maken van tenten en de knopen waarmee ze op een winderige dag op hun plaats gehouden werden. Na een Bijbelstudie over een geliefd kind van God zijn (vandaar de naam King’s Kids, gebaseerd op 1 Johannes 3:1) liet een padvinder de kinderen een aantal verschillende knopen zien. Toen kreeg elk kind een miniatuur-tentpakketje met een stuk stof, een paal en een paar pinnen en de padvinder legde hen uit hoe je een simpele versie van een kleine Bedoeïen-tent op zet.

 

Het speciale van deze bijeenkomst was dat de King’s Kids groep uit het Roemeense Medias op visite was en meehielp bij het programma van de bijeenkomst. Met hun hulp leerden we een Roemeens lied, ze hadden voor ons een grappig toneelstuk voorbereid en sommige van hun jongeren deden zelfs de Bijbelstudie voor onze King’s Kids. Het was een geweldig programma!

 

 


 

 

This article is also available in English //

Recent News


Een paar updates

Sun , 24-1-2021
1670 views

 Deze namen zal hij dragen: Wonderbare raadsman, Goddelijke held, Eeuwige vader, Vredevorst. Jesaja 9:5b   Liefde verdraagt alles, gelooft alles, hoopt alles, volhardt in alles  (1 Kor. 13:7)   Eenheid volhardt ook ondanks de Covid-19 beperkingen, afstand houden, geen bezoeken, geen knuffels, enz. We kunnen ons nog steeds in de grenzeloze maat van Gods liefde verheugen.    En jullie, beste gebedsstrijders en vrienden, zijn een prachtig teken van goedheid van Gods hart naar het onze.    We hopen dat jullie Kerstfeest  en elke dag van het nieuwe jaar zal blijven overvloeien met Gods Liefde, Licht, Gezondheid, Bescherming en Vreugde. ‘ Een paar updates Wij, de Barhoums, seniors en juniors, en de House of Light staf, prijzen de Heer voor Zijn Zorg en bescherming gedurende het hele jaar 2020. Door de Kracht van de Heilige Geest gaan we door met de missies waarvoor we gekozen zijn om die te vervullen. De Heer is aan het werk. Gevangeniswerk   Het is niet hetzelfde om alles via de sociale media te moeten doen, vooral niet bij het "bezoeken" van gevangenen via Zoom videoconferenties. Maar God met Zijn Heilige Geest voorziet in de tekortkomingen van ons en van de sociale media.    Een aantal gedetineerden belt ons wekelijks op om een Bijbelstudie van Anis te krijgen, hun hart voor de Heer uit te storten en te eindigen met gebed terwijl Hij hun harten troost met Zijn Levende Woord.    Door de kracht van de Heer en jullie gebeden heeft een gedetineerde een operatie ondergaan en is aan het herstellen. Een andere studeert christelijke theologie via een schriftelijke cursus. Een ex-gevangene die de Heer als Zijn Redder aannam gaat morgen trouwen.   We leggen ook korte bezoekjes af aan de families van gevangenen, meestal buiten in hun eigen steden en dorpen. We proberen voor hun geestelijke en fysieke noden te zorgen.       King's Kids We kunnen wel zeggen dat de activiteiten van de King's Kids en de jonge leiders verdubbeld zijn via Zoom naast de kleine groepssamenkomsten. In augustus hielden we een paar kampen van een nacht op ons land en ondanks hadden we speciale activiteiten voor Thanksgiving en Kerst. Het House of Light land en bediening We hebben het voorrecht om het land te hebben, vol van fysieke en geestelijke vrucht. Al onze samenkomsten, bezoeken en zielszorg vindt daar plaats. Als het regent, gebeurt dit via de telefoon.   enjoy some photos here                 /. 

King’s kids kamp

Mon , 7-9-2020
1809 views

King’s Kids camp  27-31 Na maanden fysiek apart te zijn geweest hadden we eindelijk de kans om een King's Kids kamp te houden op het land van Abu Naeem (Anis Barhoum) met de jongeren. Het thema was "Kerstmis in augustus"- om onze ogen te richten op de redding die is gekomen en nog zal komen, geïnspireerd door de verzen in Lucas 2:30-32 die Simon sprak toen hij het kindje Jezus zag: "...Want met eigen ogen heb ik de redding gezien die U bewerkt hebt ten overstaan van alle volken: een licht dat geopenbaard wordt aan de heidenen en dat tot eer strekt van Israël, uw volk."   Er waren speciale momenten van lofprijs, stille tijd, gebed voor de natiën, daarnaast plezier maken, gewoon bij elkaar zijn en spelletjes. Ons doel en ons gebed is voor de jongeren om de goedheid en redding van de Heer werkelijk te ervaren zelfs door moeilijke tijden, lijden en pijn, om Hem te kennen, van Hem te houden en enthousiast en gefascineerd te zijn door Zijn redding. Dank jullie wel voor jullie liefde en gebed.   King's Kids Galilea.

King’s Kids kamp

Mon , 31-8-2020
1711 views

  Goedemiddag,   Aankondiging van King’s Kids kamp dit weekend:    --------------------   Bid alsjeblieft voor ons. Vandaag beginnen we met een King’s Kids kamp op het land van onze (schoon)ouders Anis en Nawal Barhoum. Er mogen volgens de huidige regels maar 30 personen op hetzelfde moment in een open ruimte zijn. Daarom zullen we elke avond een verschillende groep hebben: eerst de jongere tieners, daarna de leiders & helpers en dan de oudere tieners. Het thema gaat over redding en innerlijke genezing.  Bid alsjeblieft voor redding van sommigen van hen, nieuwe toewijding aan de Heer voor anderen en groei en toerusting voor de helpers en leiders.  Trouwens, school begint volgende week onder bepaalde restricties. Dat zijn nieuwe uitdagingen en nieuwe kansen voor ons als gezin. ? Dank jullie wel dat jullie naast ons staan als familie en in het werk! Veel liefs, De Grimbergs.  

Upcoming Events