Update op King’s Kids Israel campagne in Slovakije 2018

Sun , 28-10-2018
567 views

In 1993 stuurde de Heer een delegatie vanuit King’s Kids Zwitserland en Duitsland om wat nu King’s Kids Israël heet op poten te zetten. Afgelopen zomer zijn wij als King’s Kids Israël naar Slowakije gegaan om hun King’s Kids initiatief te helpen lanceren. Deze manier van doorgeven is duidelijk een prachtig Koninkrijksprincipe. 


 

26 Arabische en Joods Israelische Koninkrijks-ambassadeurs hadden zich voorbereid om op reis te gaan, maar we begonnen met 25 omdat een staflid te ziek was en we kwamen in Slowakije met slechts 24 aan omdat een van de deelnemers geen visum had gekregen en in Tel Aviv moest blijven. Het was een moeilijk begin, maar wel een geloofsopbouwende ervaring. Het hele team was een in gebed en vroeg iedereen om hen heen om mee te bidden en na een paar dagen was ons staflid weer bij ons en had de Ethiopische jongedame alsnog haar visum gekregen en kon met ons mee doen met het tweede deel van de campagne.

De eerste week brachten we door met 27 Slowaakse jongeren die met hun familie waren gekomen naar het jaarlijkse familiekamp van Jeugd met een Opdracht (JmeO). We hadden eigenlijk dus een kamp in een kamp, deze eerste week lag de nadruk op ons “boot camp”. 

In onze tweede week gingen we naar de basis van JmeO-Slowakije en 10 Slowaakse jongeren bleven bij ons. Dit was de week van de campagne.

Voordat we met deze campagne begonnen, vroegen we de Heer dat dit een tijd van redding, discipelschap, vermenigvuldiging en eenheid zou worden.

 

Redding:

Al op onze eerste lofprijzingsavond (tweede dag van het kamp) zagen we de Heilige Geest komen en de toewijding van jongeren aan Jezus vernieuwen. Velen toonden berouw, vroegen om gebed en twee jongeren gaven die avond zelfs hun hele leven aan Jezus.

Op diverse andere gelegenheden tijdens het kamp waren meerdere jongeren erg eerlijk in het vertellen over hun worstelingen en vroegen om gebed en vergeving van de Heer, halleluja.

We hadden ook veel gesprekken in campagnetijd met mensen die interesse hadden in Gods Woord, we vertelden sommigen van hen het evangelie en we weten dat de Heer water blijft geven aan de zaadjes die gezaaid werden.

Tijdens deze tweede week, toen we ook activiteiten met geestelijke inbreng organiseerden in een lokaal zigeunerkamp met 40 kinderen konden we ook deze kinderen helpen en hen de boodschap van redding vertellen.

 

Discipelschap:

Deze campagnes bieden zeker meer gelegenheden voor 1-op-1 gelegenheden met de jongeren en een dagelijkse routine van hen vergezellen in hun wandel met de Heer.

Elke morgen hadden we persoonlijke stille tijd in het Woord en sommige reacties daaruit waren:

“Stille tijd was het beste deel van het kamp voor mij om zo deze persoonlijke tijd in het Woord door te brengen. Ik wil dat blijven doen als ik weer naar huis ga.”

“De Heer sprak tot mij over mijn zorgen en angsten tijdens de stille tijd en veranderde mijn hart.”

Een Slowaakse jongere werd gevraagd of hij het leuk vond om het Israëlische team te leren kennen en hij zei: “Het was geweldig om deze nieuwe vrienden te leren kennen, maar het was nog geweldiger dat ik echt met God contact legde”.

De campagnetijd was een goed middel voor discipelschap. We werden allemaal uitgedaagd om een leven van evangelisatie te leiden en iedereen over Jezus te vertellen en ook een paar dagen schoonmaak- en praktisch werk te doen op de basis en te leren alles te doen als was het voor de Heer en de hemelse vreugde te zien in geven en niet alleen in ontvangen.

 

Vermenigvuldiging:

Veel Slowaakse families leerden hier voor het eerst King’s Kids kennen en gingen zelfs met ons mee op campagne in het dichtstbijzijnde stadscentrum. We gingen als een team van Israëlische en Slowaakse King’s Kids, inclusief de ouders van de jeugd. Het was een geweldige ervaring voor ons allemaal om een dergelijke campagne met meerdere generaties en culturen te houden en Gods Heilige Aanwezigheid in het midden van die stad te proclameren.

Aan het einde van die week wilden veel ouders heel graag informatie over komende initiatieven van King’s Kids Slowakije krijgen. Halleluja, dit was nu juist een van onze campagnedoelen.

 

Eenheid:

Een team van Arabische en Joodse Israëliërs is altijd een gelegenheid om te groeien in eenheid in het Lichaam van Christus. Het is als een huwelijksverbond tussen deze twee volkeren die kiezen om één te zijn ondanks dat ze zo uniek verschillend zijn.

We kunnen echt zeggen dat we een grote familie waren, niet alleen als Israëliërs, maar ook samen met de Slowaken. Een familie die met elkaar communiceert, om vergeving vraagt, vergeeft en getuigt van Jezus’ liefde. Halleluja, het moet jullie als gebedsstrijders geweest zijn die ons in gebed bij de Heer bleven brengen.

We zagen Gods trouw in het vervullen van zijn doelen ongeacht hoe goed we in staat waren om zelf zicht te houden op deze doelen. Elke dag baden we als staf en vroegen de Heer om te leiden. Soms als we zelf te uitgeput waren om leiding te geven, zagen we Hem het hele plaatje compleet maken op onverwachte manieren waar we zelf nooit toe in staat geweest zouden zijn.

Halleluja.

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=o-Uy_aX72zc

This article is also available in English // Deutsch //

Recent News


Update op King’s Kids Israel campagne in Slovakije 2018

Sun , 28-10-2018
568 views

In 1993 stuurde de Heer een delegatie vanuit King’s Kids Zwitserland en Duitsland om wat nu King’s Kids Israël heet op poten te zetten. Afgelopen zomer zijn wij als King’s Kids Israël naar Slowakije gegaan om hun King’s Kids initiatief te helpen lanceren. Deze manier van doorgeven is duidelijk een prachtig Koninkrijksprincipe. 

King’s Kids kinderweekend Tabgha 2018

Mon , 11-6-2018
488 views

Van 1 – 3 juni hadden we een bijzonder weekend met de jonge King’s Kids in Tabgha. We bestudeerden het Woord van God, speelden in het water, deden detective- en waterspelletjes, we knutselden en we hadden gebedsstations.

Kamp voor families van leiders

Wed , 11-4-2018
585 views

Van 23-25 maart hadden we weer een fantastische familiedag waar Joodse, Arabische en Zwitsere families aan deelnamen in Baptist Village bij Petah Tiqva. We vierden dat we gezegend zijn door onze hemelse Vader en daarom ook in staat zijn om te geven en te dienen met een vreugdevol hart en daarmee ook een zegen te zijn voor anderen.

Upcoming Events